DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Regen, regen en Regen

Had ik het maar nooit gevraagd.
Vorig weekend in het kader van de voorgenomen vakantie op de brommer een navigatie systeem aangeschaft. En die moest water dicht zijn. Nou dat heb ik geweten. Elke dag sindsdien heb ik regen over m’n donder gehad en dan het betere sopwerk. Water in kieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Laat staan dat ze vol met water konden staan.

Zo pruttelend met Daphne over de snelweg haal ik, althans dat probeer ik, auto’s in. Een toyota afgeladen met vakantiegangers. En als ik op de snelheidsmeter kijk realiseer ik me dat die vent met z’n Carolla wagon (60-TJ-DP) ruim over de 120 km/h rijdt, en dat met aanhanger. Waar is de flitsbrigade van ome $p€€ als je echt punten kan scoren. Mij een laffe naheffing voor 4 km/h te hard (na correctie) terwijl ze een mooie kans laten lopen om een aanhanger met een Mulder+ vordering om de oren te slaan. Maar ja, da’s de huidige manier van werken. Liever digitaal flitsen en afrekenen dan echt aan het werk.

Als ik uiteindelijk denkend aan mijn eigen vakantie de auto kan inhalen zie je het plezier van de afgelopen vakantie in de auto. De volledige mep bagage is achter in de auto geflikkerd. Niveau verkeerde opmerking bij de grens en de vriendelijke Tsjechische grenswacht reageert met “Ach, my jsme do rukou. Výňatek auto od nás, ale jednou. Podívejte se, jestli je všechno v pořádku.” Waarop de hele auto en aanhanger over de parkeerplaats kan worden uitgestald. De kinderen zitten heftig geïrriteerd naar de 27ste keer Nemo te kijken, zij hangt met blote voeten tegen de ruit oververmoeid achterover op de stoel, en hij zit gefrustreerd met de ipod in de oren zich voor de hele wereld af te sluiten en jaagt vol gas over de snelweg, nadenkend over de meiden die ie toch in Praag zag voor een 100 koruna eens zou kunnen gek maken. Daar zat waarschijnlijk meer leven in dan in de slappe slons die nu naast ‘m op de stoel ligt. Ondertussen heeft ie mij in de gaten en remt wat af, om even later als ie zich realiseert dat ik geen politie ben alsnog vol gas weer in te gaan halen.

Als je toch zo van je vakantie terug moet komen, tja.. dan snap ik wel dat je je helemaal uitleeft op de snelweg, de bikkel.

Maar goed: mijn eigen vakantie.
De laatste keer dat ik wat met een buitenlandse vakantie deed is alweer een paar jaar terug en dit keer ga ik én op de motor én alleen. Basis ingrediënten voor een rampentocht. Met vrienden een hele tijd geleden met de motor op vakantie geweest, waarbij een pasje van een beveiligingsdienst ons behoede voor een knetterende bekeuring a rason van de helft van het vakantie budget.
Ah, so we’re like collegues?” vraagt de bonnentrekkende agent als ie op mijn pas wijst. Ik liegend op m’n best “Yes! Better : come visit us when you’re in holland.” Hoppa, snel verdiend die 800 gulden boete.
Overigens nam een collega van ‘m wat later wraak door me te bekeuren (voor omgerekend 6 gulden) wegens, zo bleek bij navraag, het rijden zonder kaartje in de tram. Terwijl we in de auto werden aangehouden en de man ons bezwoer dat we als buitenlanders meteen moesten afrekenen. Ah.. die zagen we niet aankomen.

Of wat later in Turkije als ik wat moedeloos een discussie met een bank medewerker aan ga over het opnemen van Euro’s in plaats van Turkse lira op de laatste dag van onze vakantie. Na wat oeverloos heen en weer gepraat wordt ik naar de buiten staande geldautomaat gedirigeerd. Waar op het moment dat ik tegen beter weten in de pas in de gleuf frot en zie dat euro’s niet beschikbaar zijn, een soort van Lada aankomt vliegen, waar 3 te brede agenten met wapenstok, ontkoppeld wapen en dikke snorren mij tegen de geldautomaat aanduwen, en me daarna in de auto drukken.

Een vliegensvlugge rit door Alanya naar het politiebureau volgt alwaar ik wordt ondervraagd als zijnde verdacht van terrorisme in verband met het opblazen of saboteren van data verbindingen. Iets met mijn grote bek en denken te weten waar ik het over heb, en turkse agenten die naarmate er meer goud op de schouders ligt ook een steeds bredere snor onder de neus moeten hebben. Wat dan overigens weer geen ene donder over hun capaciteiten of talen zegt.

Na het nodige gesoebat waarbij ik op een bepaald moment me afvraag hoe ik in vredesnaam aan de achtergebleven vriendin en vrienden laat weten dat ik op een politie bureau zit,  en me flitsen van “midnight express” door de kop schiet en ik me afvraag of ik iets van een advocaat nodig heb besluit de grootste snor dat ik weer vrijgelaten kan worden. Of ze me nog ergens heen kunnen brengen? Nou graag, naar het punt waar ze me opgepakt hebben, ik moet nog steeds geld hebben.
Ah ja.. dat was ook zo, u had die kabel gesaboteerd, waarom ook al weer?” probeert Snormans nog eens. Wijselijk bijdehand gedrag onderdrukkend wordt ik afgezet op het punt van arrestatie. Affijn, uiteindelijk tegen 20% provisie goud gekocht en verkocht om een paar hapklare euro’s te hebben. So be it.

Dus, je kan je voorstellen, dat de aankomende vakantie, ik, nog steeds eigenwijs, op de motor (wat in sommige landen toch een soort van stigma oplevert) naar Denemarken, in mijn eentje.
De voorbereidingen zijn trouwens in gang gezet.

 • Anti wegkwijtraak ding :  via waypoint
 • Daphne  in orde  : voor een beurt: Koerhuis (ook voor motoren die meer als 100 km/h kunnen 😉 ) staat voor volgende week dinsdag  √
 • waterdichte slaapzak : via de Veteraan in Erica, cheap, goed en betrouwbaar √
 • Motorbagagetas voor achterop : via Motozoom
 • Koffer binnenzakken (nodig want de eigenbouw tassen bleken met de huidige regen en zooi minder water bestendig dan verwacht, getuige de penetrante dooie kattenlucht afgelopen vrijdag toen ik de koffers open deed.) …. aahhh.. binnentassen.. Zoeken, via motorcorner en gevonden. Alleen out of stock, maar zo vernam ik via de mail reeds besteld en zouden ongeveer vrijdag kunnen worden geleverd.) bijna √
 • Collega in Denemarken ingeseind dat ik er aankom √

To DO :

– pitten / slapen / doen / eten : fuck… Hotel met brokjes scoren. Een collega tikt een lijst met hotels door die ik eventueel zou kunnen doen. Overigens niet na eerst gevraagd te hebben “What kind, for an hour or longer ?

Eerst maar eens kijken hoeveel dagen ik waar en hoe ga toeren en slapen, en dan boeken.
En wat wil ik daar gaan doen ?

Eh.. motorplokken en genieten van land en natuur. Via GPStrack een route van ruim 4000 km gevonden die ook in delen te doen is, dus dat zou best eens een ritje kunnen opleveren.

Keuzes keuzes..

6 commentaren op: Regen, regen en Regen

 • Liisa

  Hoi,
  dat is over 2 weken toch? Ga je in een keer of pak je onderweg een motel of zo? Als je het in twee etappes doet dan wil ik je wel begeleiden en ook wat van Denemarken zien. Ik heb nog verlofdagen die ik kan opnemen.

  xx

 • FF

  Ik wil ook weer… Mijn enige keer was met een afgeladen Corolla Wagon van 5 jaar oud die ik net een maand had. 190 Over de Autobahn was wel heerlijk, maar ook z’n max. Toen begon het stuur lichtjes te trillen 😉

  • oh ja.. Die Autobahn… eens kijken of ik een beetje ‘lange’ stukken kan vinden. Aan de andere kant, vorig jaar was van midden tot noord duitsland een grote bouwput waar ze van 4 naar 1,5 baan gingen, dus of ik kan doorrijden moet ik nog even uitzoeken. En iets zegt me dat 190 met de plok met een aangesnoerde slaapzaak/bagagerol nog best eens een uitdaging kan worden. 😉

 • McVries

  Als je nou je banden en koffers afvult met helium kun je misschien over die ellenlange files vliegen 🙂 Maar dankzij de navigatie heb ik toendertijd wel wat makkelijker de gok kunnen maken om over te steken naar een andere snelweg, dus Navigatie Helpt! Altijd! 42!

Commenteer