DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Aftellen

Nog 7  nachies..

Nou ik eenmaal weet dat ik naar Denemarken kan zit ik op hete kolen. Deze week kan me niet snel genoeg gaan. Afgelopen weekend de laatste dingen in orde gemaakt, inclusief mijn motor bijna onklaar gemaakt.

Bij Waypoint in Notter had ik een TMC module achter laten houden, en die opgehaald. Na wat heen en weer gepraat over alles toch het ding aangeschaft en ingebouwd. Mooi dat ene kabeltje langs de andere van de gps unit. Maar op een bepaald moment laat m’n helper de tank wat zakken en snijdt daarmee de benzineleiding door, wat op dat moment nog niet opvalt. Pas toen we de motor startten voor een “Hoppa, kijken wat ie doet“- moment spoot de benzine over het hele blok. Een snel “Kijkuit! Iedereen oprotten” momentje later blijkt dat de slang naar z’n grootje is. Met een hele hoop gepier, gevloek en gehannes is de laatste 2,5 cm van die slang afgesneden en daarna de slang op het allerlaatste stukje weer op de tank aangesloten. Gelukkig dat Daphne morgen voor een beurt gaat, die slang moet vervangen worden.

Werkzaamheden, A1 Duitsland (via ADAC)

En waar die TMC dan voor nodig is ? Wat moet je met een file indicator als je op de plok bent?  Nou, ondanks dat ik een motor heb ga ik er niet blindelings vanuit dat ik met name in duitsland makkelijk tussen de files kan door rijden. Daarbij is de A1 in duitsland één grote bouwput, en om nu ruim 90 km alleen tussen de auto’s te rijden in filemodus in plaats van normaal is me te gortig. Bovendien ben ik zwaarder en hoger beladen als normaal, dus het rijden zal net anders zijn, en om dan op de centimeter precies te pielen is onzin.

De binnentassen voor de koffers zijn binnen, passen als gegoten. Er zijn nog twee zaken in bestelling (ehbo set en een kleding stuk) maar dan ben ik rond.

Voor de vrijdag daar staat een date met een vrouwelijke collega om Christiania te bekijken, bier te drinken en ’s avonds samen te eten.
Ik ga nog een keer daar naar kantoor om drop te bezorgen, want dat had ik toen ik vertrok toegezegd.
Enige wat ik nog moet uitzoeken is of er in het hotel een sauna is, en een of twee langere routes in Denemarken en misschien even doorsteken naar de playground van the Ghostrider, Stockholm. Dat is ca. 40-60 min van de plek waar ik verblijf dus is makkelijk te doen.

Dit zou 'm moeten worden als het goed gaat.

Maar eerst erheen.
Met een beetje geluk, maar dan moet ik nog eens met de software stoeien, kan ik straks veel makkelijker de routes en uitstapjes vast leggen. Vorig jaar was het een kwestie van in de auto de camera op een plaatsnaam bord richten, knippen en later via maps.google.com de rit eens na spelen en hier neer zetten.  Iets zegt me dat nu tijdens het rijden een foto maken enzo wat lastiger is. Gelukkig is bij de gps-unit software geleverd die de gereden routes vastlegt en op een kaart kan laten zien. Ik moet alleen wel zorgen dat ik voor ik er op ga vertrouwen ik dat een beetje snap.

2 commentaren op: Aftellen

Commenteer