DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Eerste onderhoud

Zo’n eerste beurt komt net wat sneller als gepland. De jongens vragen al “Je hebt geen geluk met die motor? Hij staat alweer in de garage?” Dat valt best mee, alleen een vette bougie was een tegenvaller, het huidige dealerbezoek is gepland onderhoud, en komt met het oog op de trip naar Denemarken goed uit.

Gekocht met iets meer als 71K op de teller is ze na een dikke anderhalve maand op de 80k en rijp voor een grote beurt. Er zijn nog wat ditjes en datjes die gedaan moeten worden en de afspraak staat.
Aangekomen bij Koerhuis motoren rij ik naar achteren. Een van de monteurs ziet me binnenkomen en loopt naar de motor. De nieuwe striping valt meteen op. “Tis da’k het weet, maar je zou zeggen dat het orgineel is.

Yamaha Diversion 600 - een vertrouwde leenmotor

Ik laat Daphne achter bij de dealer waar even wat verwarring ontstaat. “Mhm. ik dacht dat je volgende week dinsdag zou komen. ” “Nee, dan zit ik in Denemarken’ Met wat gevogel wordt ze er alsnog tussen gezet, en krijg ik een leen motor mee. De Yamaha Diversion 600.

Toch een net wat andere motor. Eerder was het kleinere scherm vergeleken met de kuip van Frederique een forse windaanslag maar nu ben ik door de kleinere kuip van Daphne wat meer op wind ingesteld. Aan de motor met z’n kleinere vermogen kan je merken dat elke motor toch z’n eigen voors en tegens heeft. Die Diversion is een hele leuke voor minder lange afstanden of slinger touren, maar de veel lange ritten op een snelweg (2x daags een dikke 100 km, 80 km over de snelweg) is toch minder voor zo’n fiets.
Stiekem betrap ik me er op dat ik toch over een tweede ‘erbij’ fiets zit te denken. Wellicht later eens een keer kijken. Het voordeel van Koerhuis is dat ik telkens een leenfiets mee krijg waarmee je dan toch kan kijken wat je leuk vind aan ze. En eerlijk is eerlijk, Kawasaki heeft de laatste tijd leuke ‘erbij’ modellen uitgebracht.

Commenteer