DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

En thoen was er...

db’s nieuwe site, versie III alweer. Een dikke 18 uur volcontinu verbouwen, scripten, vertalen, bewerken, jatten bij anderen, up en downloaden, server herstarts om vastgelopen apache deamons weer levend te krijgen, en testen, testen, testen, testen, testen en een halve fles wijn later: Done.

Waarom een andere site? Of liever gezegd, een andere lay-out?

Omdat er op dit moment een hoop veranderd in mijn leven, en ik nadat ik ruim anderhalf jaar lang mezelf achterna gelopen te hebben de afgelopen periode mezelf leek terug te vinden. Een goede collega die het de afgelopen periode ook wat had tegenzitten vertelde dat ze daarom ‘doe eens gek‘ de hele woonkamer thoen maar fleurig had geschilderd. En dat hielp. Ze zag mijn blog en vroeg meteen zonder op de inhoud in te gaan “Waarom zo donker en zwart?” Ik ben van nature een wat cynisch persoon en mag graag de donkere krochten van de mensen opzoeken, maar kon toch niet meteen een bewust antwoord op de kleurzetting geven.

Maar haar opmerking over iets veranderen heeft me aan het denken gezet. Bij mijn eerste poging om de woonkamer hier paars te schilderen liep op een knetterende discussie met de Knarren uit, dus dan maar een andere oplossing. Binnen het oude blog liep ik af en toe tegen technische dingen aan waar ik niet goed langs kon komen, zoals de breedte van de tekst, de mogelijkheid tot schalen, etc. etc.Β  Het gebruikte thema was een standaard die in 2009 gedurende een twee maanden helemaal bijgetuned was. Ten opzicht van het schema wat bij mijn provider te krijgen was al een verbetering maar des ondanks liep het afgelopen jaar het niet helemaal zoals ik zou willen.

Dus de afweging “wat maakt dat blog tot de mijne?” moest ik doorlopen. Bepaalde zaken maken het blog tot de mijne, zoals een combinatie van lettertype, bepaalde kleuren, een logo maar bovenal mijn eigen teksten.
Gebaseerd op dat heb ik besloten om een deel van de kleuren (rood en wit) terug te laten komen, het lettertype hetzelfde te houden, en de teksten, die zijn er gewoon nog. Makkelijker toegankelijk (zie de random page), door te mailen (click and go) of te printen (click and go) zie hierboven. Extra wat belangrijk was een breder tekst veld, ik ben nogal van de korte en kleine stukjes dus een beter gebruik van een beeldscherm zou prettig zijn.

De insteek is nog steeds een ‘gratis’ plek (dat wil zeggen zonder advertenties)op internet waar ik van me afschrijf en jij eventueel kan meelezen, reageren of gewoon zitten mee lachen.

Er zijn op de achtergrond nogal wat zaken veranderd en uitvoerig getest, maar eerlijk is eerlijk, ’s nachts om 0330 uur (en dan wintertijd hΓ©) met een fles wijn in mijn mik kan ik niet garanderen dat alle testen echt goed zijn gegaan. Links, plaatjes, verwijzingen, alles is tig keer doorlopen, teksten zijn in de diverse schermen gecontroleerd maar er kan nog best een foutje in zitten. Als je het de moeite vind, laat me dat dan even weten, fiets ik dat er alsnog uit. Heb je ideeΓ«n of voorstellen om het beter te maken : laat het me weten.

Voor de mobile lezers

Er is wat aangepast, wat op dit moment voor het merendeel van de mobieltjes een leesbaar resultaat moet opleveren, zonder fout meldingen. Mocht dat anders zijn dan hoor ik dat ook graag.

De verherbouwing had ik nodig om wat af te sluiten en me voor te bereiden op de toekomst, ik hoop dat je het hier nog steeds de moeite waard vindt om langs te komen, te reageren of me aan de gek te steken.

2 commentaren op: En thoen was er…

 • FF

  Au mijn ogen, veel te licht dat wit, wat doe je me aan, dat kost klauwen met stroom al die witte pixels, ff de ogen uitsteken met Denemarken en Zweden, patsen met je kunsten zie ik, en dan nog steeds die javascript melding in Newsrob πŸ˜‰

  • Nou kreeg ik bij een side training te horen dat juist zwarte pixels meer stroom verbruiken. Ik had al bijna een soort van eigen milieu keurmerk willen ophangen hier “Tijdens de making of deze site zijn geen electronen onnodig verbruikt..’ Maar te wit?
   Ik heb met verschillende kleuren zitten testen maar een andere kleur (of je moet echt in de grijs tinten blijven) leveren een erg lawaaierig beeld op.

   Patsen met kunsten ? mwah.. als ik dit kan kan iedereen dat, gewoon een kwestie van opletten, pielen cq kutten en doen.

   Alleen die verrekte java melding.. ik ga er weer mee aan de slag, hoewel ik steeds harder de indruk krijg dat het een newrob en Itouch (script wat hier de mobiele versie aanbied) probleem is.

Commenteer