DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Stoer mokkel

Terwijl ik gas geef flitst er een pasje naast me. Wat arm-bewegingen om aandacht te trekken en een gebaar dat ik moet stoppen. De auto herken ik, een seat die ik net een paar minuten daarvoor inhaalde. ‘Fuck, politie‘ schiet er door mn hoofd. De snelheid kan het niet zijn die was netjes, alleen het inhalen was wel een strakke actie. ‘Grotver, heb ik weer, een strepentrekker die z’n qouta moet halen. ‘ foeter ik inwendig.

Daphne stuur ik naar de kant en op een soort van parkeerhaven komen we tot stilstand. De muziek gaat nog door als ik de handschoenen uittrek. De speler gaat uit en naast me staat een vrouw van eind twintig. Ze gebaart dat ik de helm af moet doen, wat ik dan ook doe.  M’n bivak heb ik nog op en uit een soort van uitdagendheid laat ik die op. Ik zou verwachten dat ze er een opmerking over zou maken, maar ze aarzelt. ‘Dit is het moment waarop je minder vriendelijk hoort te zeggen dat ie ook af moet‘ wijs ik op de muts.
Doe die ook maar af.‘ zegt ze, maar komt niet echt heel zeker over. De muts gaat af en ik kijk ‘r aan. Een leuke meid met donker half lang haar, maar blauwe ogen. Ze komt niet verlegen over maar ook niet alsof ze echt regelmatig dit soort stopacties afdwingt. Ik ruik m’n kans.

Voor ik verder ga met antwoorden en zo, mag ik je legitmatie nog eens zien? ‘ vraag ik. Er staat me bij dat ik een soort van groenig pasje zag, in plaats van blauw/paarsig zoals zou moeten. Ze aarzelt. ‘Nou, als je die laat zien dan weet ik zeker dat je een agent bent.‘ daag ik uit. Ze aarzelt nog meer.
Mhm, waarom heb ik nou zo’n donkerbruin vermoeden dat je niet van de politie bent? ‘ begin ik te lachen. Ze kleurt tot achter de oren. ‘Nou ik vond dat je helemaal fout zat, net met dat inhalen.
Mja, die had best ruimer gekund, daar heb je gelijk in.  Maar even dat we weten waar we aan toe zijn: ga je er werk van maken ?’ graaf ik voorzichtig een valkuil voor d’r. ‘Zo van politie bellen en dat jij dan gaat mopperen van die motorrijder dit en dat? En dat ze mij dan gaan vragen hoe en wat, en dat ik dan moet zeggen dat jij van links vol gas een voorrangsweg opdook waardoor een busje moest afremmen, en ik vol in de ho-ijzers moest en dat ik je daarna inhaalde op een plek waar geen inhaal verbod meer is en dat jij door voor te wenden dat je een agent of anderszins opsporingsambtenaar was mij tot stoppen hebt gedwongen? Zo’n gesprek zeg maar?‘ grijns ik naar d’r.
Ze staat even te denken en schiet in de lach. ‘Da’s niet handig denk ik.’ ‘Neeuh, en ook nog al een prijzig gesprek verwacht ik zo‘ antwoord ik.

Doe je dat vaker, motorrijders zo aan de kant werken?‘ vraag ik als het gesprek ontspannen wordt. ‘Nee, dit was de eerste keer‘, en weer wordt ze rood. ‘Ah, en waarom dan nu wel?‘  ‘Nou‘, zegt ze aarzelend ‘ik heb wel eens vaker dat ik me irriteer en deze keer had ik zoiets van ‘ik doe het’. En daarbij dacht ik, als ik zo’n grote motor en vent aan de kant krijg dan lukt me dat vast vaker. Ik had alleen niet gerekend dat je nog een keer om m’n pas zou vragen.‘ ‘Nou even dacht ik inderdaad dat het minder handig zou lopen, hoewel ik me niet kon voorstellen dat een agent zo’n actie op de weg zou doen.‘ antwoord ik.

Maar voor de rest, hoe is je eerste keer met een motorrijder bevallen?‘ vraag ik ‘Viel niet tegen, en leverde ook een leuk gesprek op, dus misschien dat ik het nog eens doe.‘ grinnikt ze. ‘Da’s een afspraak. Als je me nog eens snijd haal ik je weer in en zie me dan maar eens te stoppen.’ ‘Jou hoef ik niet te stoppen, jij gaat toch niet door als je denkt te winnen‘ zegt ze terwijl ze me strak aankijkt. En dan in eens ‘En even voor de duidelijkheid, wat zijn uw gegevens meneer?’ Even ben ik van mijn stuk gebracht, maar antwoord dan ‘Dat staat op m’n rug, succes.‘ Ik trek de bivak weer aan en doe de helm op.  ‘Daar kan ik niets mee‘, zegt ze naast me staand. ‘Oh jawel, een beetje aspirant opsporingsambtenaar kan daar best wat mee.’ grijns ik als ik gas geef en wegrijd.

Dus bij deze : als je dit gelezen hebt heb je me dus gevonden 😉 En eerlijk is eerlijk: me zo aan de kant drukken: dan ben je best een stoer mokkel!

2 commentaren op: Stoer mokkel

Commenteer