DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Geen crash (yet?)

Als ik dinsdagochtend wat koud aankom zijn de jongens wat verbaasd. Ginnegappend over motoren, sneeuw en ongelukken hadden ze zich een tijdje zonder mij voorgesteld, maar het tegendeel is waar (vooralsnog). Na wat ouwehoeren over koude armen, benen, vrieszakje etc begint de ene te grijnzen. Hij had al wel z’n wintercrash(je) gehad..

Op een Y-splitsing maakte de auto geen aanstalten om de weg te volgen, maar dook precies in de splitsing rechtdoor. Op zich niet zo’n probleem, ware het niet dat na het uitstappen en leunen op de auto hij er achterkwam dat ie kortgesloten op het schrikdraad stond met de auto. Met een paar rake klappen werd ie van de auto weggejaagd. Gelukkig had de boer van het weiland een en ander gezien en was al onderweg om ‘m uit het weiland te trekken. M’n broer had ook last van een onwillige auto en stond ook een paar keer dwars op de weg. Met de jongens hebben we gezien het weer en de verwachtingen en het feit dat m’n taken nu losser van de lokale omgeving komen te staan afgesproken dat ik de vrijheid neem om per dag te bepalen waar m’n werkplek is.

Vanmorgen was ik redelijk voorbereid na de avond ervoor flink onderhanden te zijn genomen. De wind speelde me meer parten dan de kou of gladheid op de dijk en in de stad. Op de snelweg kan je flink inhangen op de luchtdruk, maar in de stad met alle losse voertuigen, gebouwen etc. is dat veel linker. De dijk heeft helemaal z’n eigen stijl, de wind kan er laf over heen suizen of venijnig overheen snijden. Maar vanochtend was dat allemaal prima. De wind in de rug, zonnetje, prima om te rijden en te genieten. Grappig om te zien dat sommigen in de auto nog dikker zijn ingepakt dan ik op de motor.

Gisteravond bleek de totale omvang van de server crash bij hostnet.
Er is in essentie geen data verlies, maar wel is sommige data ‘vernaggeld.’ De foto omgeving die ik in he verleden had draaide z’n database alleen, en had wel een aantal plezierige mogelijkheden. Maar ja.. nada db na de crash, dus opnieuw beginnen. Vanuit de comments zou coppermine een optie zijn. Dat wordt door XLS HostingΒ  in z’n aangeboden pakketten ook beschikbaar gesteld en scoort hoog qua veiligheid. Dus de meest recente installer opgesnord, en wat testen gedraaid de afgelopen dagen. Een andere website heeft z’n project omgebing in de poeier liggen, maar dat lijkt nu een installatie probleem, en minder een data probleem.

Groot voordeel is de standaard multimedia ondersteuning (had ik eerst niet) en de mogelijkheid om het smoelen vrij ver te beΓ―nvloeden, meer als bij de vorige omgeving. Wat ik niet kan, en dat blijf ik een gemis vinden, is instellen van SEO vriendelijke urls, waardoor er allerlei kunstgrepen moeten worden uitgehaald om eenvoudig door te linken. Eerlijk is eerlijk, voor zowel Gallery als Coppermine is wat te zeggen, zeker als je geen eigen programmeur van deze software bent. Ik heb nu laten meewegen dat er multimedia en eigen smoel ondersteund wordt, en dat is me nu wat waard. Nu de tijd richten op het krijgen van goede opnames van de helmcam, die met het huidige weer en omstandigheden het fors te verduren heeft. Als dat allemaal naar wens gaat merge ik de database van deze site en die van de foto-omgeving samen tot eentje, en die kan makkelijk dagelijks worden geback-upt.

3 commentaren op: Geen crash (yet?)

 • FF

  about CPG & SEF πŸ˜‰ http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,42568.0.html

  Ik ben nu ook over op 1.5 en heb nog wat problemen met het tonen van afbeeldingen via Framechannel op een wifi fotolijst. Het is niet alleen maar zonneschijn zo’n programma.

  Maar uhm.. ga je je vrije tijd nu alleen maar aan de computer wijden of ook aan die schone dame uit Denemarken πŸ˜‰

  • Zo lang ik nog bij de krasse knarren zit wijd ik me aan computers en de buritto. Ik zie met afgrijzen het moment voor me dat ik moet zeggen tegen de knarren “Kijk mam, dit is , we gaan naar m’n kamer.” Dat deed ik toen ik 15 was….

   Of de volgende ochtend als ik op een succesvolle date wordt aangesproken “Deed je d’r pijn?” “Eh nee, mam, dat vond ze lekker”… neeh… laat mij nog maar even het nerdzijn cultiveren. Later als ik groot en vrij ben dan zie ik wel wat ik tegen kom.

 • Liisa

  “Dat vond ze lekker” grinnik..

Commenteer