DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Koude klauwen

Tja, moest er van komen toch? Koude klauwen op de fiets. Vandaag is voor mij officieel de winter begonnen, en dus heb ik de winterhandschoenen aangedaan. Vertrekkend bij  -2oC had ik bij de stad aangekomen toch koude handen en heb ze alsnog aangedaan. Afgelopen vrijdag was ik steenkoud naar huis gereden (want geen thermo meuk, alleen in ondergoed in het pak) dus vanochtend toch maar een extra broek aangetrokken.
Ze hebben absoluut een voordeel : geen blauw getrokken pinken van de kou meer, maar voor de rest zijn het ondingen. Dik, mottig, alsof je sex hebt met een jutezak ipv met een condoom. Knoppen, hendels, alles voelt ver weg en minder vast.

Als ik op de zaak aankom hebben de jongens zich voorbereid : er liggen twee OV9292 schema’s voor me klaar. Indachtig de ellende vorig jaar en de extra reistijden laat ik die nog even aan me voorbij gaan. Want zolang er geen sneeuw of ijzel ligt kan ik op de brommert.

Dat vertel ik ook aan de account manager van onze deta die langs komt. Ze kijkt naar buiten en verrek… Het sneeuwt.
Fuck.. En harder als verwacht. De jongens staan te ginnegappen “Wedden, net als de vorige keer. Belt ie dat ie wat later is. Komt ie 3 weken later pas weer op kantoor met z’n gebroken donder…” Ik probeer wat te redden door te zeggen dat toen ik belde de ambulance jongens m’n pak nog niet hadden opengemaakt en ik nog redelijk in fatsoen zat, en pas later de gevolgen van het fout afstappen duidelijk werden.

Het is nu bijna 1900 uur en ik sla zwemmen vanavond over. De eerste rit op Daphne in de sneeuw moet ik m’n kop bijhouden, een ketting is andere tractie dan een cardan. Dat zwemmen is sinds vorige week een klus geworden, met dat brilletje waarmee ik kan zien en blijven zien ipv rode chloorogen op te lopen zorgt er op de een of andere manier voor dat ik telkens bijna verzuip doordat ik water inadem. Met zo’n hoestbui tot gevolg dat de anderen me wat meewarig aankijken.  “Tja, moet je ook maar niet net doen alsof je kan zwemmen.” En dan buitenadem en alsnog met een hoesterige kop opstappen is vragen om problemen. Eerst maar eens zien dat ik heel thuis kom vandaag.

5 commentaren op: Koude klauwen

Commenteer