DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

De post, wat brengt vandaag de post (II)

Eind januari bel ik met het OM in Alkmaar om eens uit te vogelen wat de status is van het opgedragen onderzoek richting Taco Nijenhuis. Huilie B. Na wat doorvragen komt er schaapachtig een reactie “Sorry, maar ik kan op naam of datum van betrokkene niets vinden..

Als ik dan vraag of dit inhoudt dat de officier van Justitie nog niets gedaan heeft antwoordt de vrouw “Nou nee, meer dat ik het niet kan vinden. Ik ga verder zoeken en bel u terug.‘  Afijn.. een dikke week verder, nada terugbellen. Nou is dat the story of my life, vrouwen die niet terugbellen dus ik raak niet meteen ontdaan.

Nog eens bellen, en nu een vent aan de lijn. Hij luistert en zoekt ook. “Maar als dit inhoud dat er niets gebeurd is, moet ik dan daarover een klacht indienen?”  “Nou, dat zou ik zeker doen.” adviseert hij.
Na wat gemorrel in een computer systeem geeft hij het even op. ‘Stuur mij eens een mailtje met mee info, dan kan ik kijken of ik deze spullen beter boven water kan krijgen. ‘  Ik stuur een mailtje naar het opgedragen adres en wacht nog even af.

En dan.. post.. papieren post weliswaar, maar toch. Stoer Politie embleem. ‘Ha!” Rits open die enveloppe.
Cool, een uitnodiging voor ‘verhoor.’  Nog even doorlezen en jawel.. De 17de wordt ik verwacht voor een verhoor inzake ‘misdrijven anders gepleegd op ‘  en dan wat info over wanneer en waar ik dat gepleegd zou hebben.

En dat ene stukje geeft iets grappigs aan..  Iets wat op internet staat kunnen ze niet goed in de systemen vervatten en daardoor krijg je dit soort taalkundige gedrochten om toch een soort van ‘gewichtigheid’ aan de brief te kunnen geven.

Ik denk dat ik nu trouwens wel lang genoeg op het officiële verhaal van het Alkmaarse OM gewacht heb, eens bellen met de rechtbank in Amsterdam om te horen wat hun insteek is.

5 commentaren op: De post, wat brengt vandaag de post (II)

Commenteer