DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Error: country disconnected

Terwijl in de straten van Egypte honderdduizenden demonstranten op de been zijn, keken we in het Westen vol verbazing toe: Egypte is het eerste land in de geschiedenis dat vrijwel volledig van internet werd afgesloten. Vrije communicatie tussen burgers binnen Egypte en daarbuiten was niet langer mogelijk. Twitter, Facebook, YouTube – de media die Egyptenaren gebruikten om in contact te blijven – verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat overkomt ons toch niet? Think again.

In Europa discussieert men over een internetfilter, in Amerika heeft men het over een ‘kill switch’ waarmee ‘het internet kan worden uitgezet’ en in Nederland wordt de inzet van Deep Packet Inspection onderzocht, om nauwlettend het internetverkeer van alle burgers in de gaten te houden. Precies dezelfde maatregelen die in Egypte werden gebruikt om de bevolking hun recht op vrije vergadering en vrijheid van meningsuiting te ontnemen.

Lees meer hierover op de site voor echte digitale vrijheid : www.BOF.nl

Directe link naar dit artikel :  klik hier

Stel je voor dat we dit soort taferelen ook hier in nederland of het westen krijgen, ons op dit moment meest intensieve gebruik van communicatie in de meest brede zin des woord wordt afgesneden. En toch zijn we daar niet zo heel ver vandaan.

Steun daarom ook BOF in hun werk om de vanzelfsprekendheid waarmee je het internet kan gebruiken te blijven doen. Meld je aan voor hun nieuwsbrief (hier) of wordt donateur.

Commenteer