DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

En over : de eerste uren met de iphone

En dan blijk ik dus ook een echte gebruiker te zijn. De eerste stappen zijn snel genomen : installatie I-tunes (waar ik dan meteen niets van snap : waarom zou ik op de pc een programma moeten installeren om een telefoon te kunnen gebruiken) en dan de eerste ‘registratie’.ย  Daarna pas kan ik de telefoon gebruiken. De contacten zetten we nog niet over, eerst een data aansluiting op dat ding frummelen en dan verder.

Tijdens een van de eerste schermen staat JetLi naast me te stuiteren, die is een apple adept en vindt de Iphone het apparaat om te hebben. Nou speelt ie wat vals daarmee, toen ie binnenkwam was de BlackBerry het thing to have, en nu de iphone.ย  Omdat ik echt nada apple ervaring heb wil ie zoals het een goedfoute IT’er betaamt me het ding uit de handen trekken en vast inregelen. Aangezien ik als een echte ‘nitwit’ alles moet doorlopen mag ie dat niet maar dat doet ‘m wel zeer. Zelfs het plakplaatje van het scherm moet ie afblijven. [evil grin]
Mijn hulpeloosheid werkt ‘m op de zenuwen en dat wordt nog erger als ik ineens zeg “Kut, wat stond daar nou, ik klik ook zo maar op OK‘.ย  Hij flipt direct “Fucking gebruiker, ngngngn.. “

Nou is de mijne niet uit 2008 maareh

Maar de eerste indrukken zijn niet onverdeeld. Een paar basisdingen heb ik snel onder de knie, zoals de home knop, en de eerste gesprekken. Een ander ding waar ik de telefoon voor gebruik nl. alarm/wekker duurt even, maar ook nu zonder boekje.ย  Dit is in volkomen tegenstelling tot wat ik normaal doe, dan lees ik de handleidingen, quickreference cards etc, maar nu moet ik een echte gebruiker zijn en dus ga ik vol in de ‘Knoppeh dus drukkeh’ modus.

Daarmee is de wekker ingeregeld en kan ik nu bellen. Nog met de oude ernaast want ik weet geen nummer uit mijn kop natuurlijk, en ik heb die contacten nog niet overgezet. Daarvoor hebben we inmiddels een soort van oplossing maar moet ik met onze salesforce nog eens om de tafel zitten om wat meer info te krijgen zodat niet straks iedereen een click-n-go oplossing heeft en dan ineens met dubbele contacten zit. M’n voicemail werkt ook en da’s een soepeler ding dan met de nokia. Die moet je daar nog invoeren en in de Iphone leest ie het uit de sim.

En de interface, die is perfect. Smoelt goed, intuitief gebruik etc. Ook (maar dat zijn de voordelen van een touchscreen t.o.v. een ‘normale’ telefoon : de extra opties tijdens een gesprek zitten mooi duidelijk in beeld en makkelijk te bedienen.
De eerste Blue Tooth pairing met de pc gaat fout. De koppeling is er maar daarmee houd het wel op. Kijken wat ie straks met de gps unit doet..

En terwijl ik zo toch wat enthousiaster wordt over zo’n kek techno plankje wat lomp met een steen te vergelijken is zie ik ineens deze site.. De iphone onthoud waar je bent geweest en slaat dat op de pc op…..

11 commentaren op: En overstappen : de eerste uren met de iphone

Commenteer