DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Gwyneth : Tweede operatie met de RAM-DBSP02

Een hoop sleutel werk maar dan heb je ook wat. Afgelopen weekend moest er het een en ander ingebouwd en overgezet worden.

  • Handvat verwarming, die tijdens de inbouw een leuke patstelling met een inlopende bezoeker bij de dealer opleverde. Deze reed (..) ook een St1100 en had netjes voor de winter een nieuwe accu gekocht en deze met druppel lader aan gesloten. En toen was de winter voorbij en leek het erop alsof de accu ook de geest gegeven had. Kwam ie even over babbelen als ie de opgebouwde handvat verwarming ziet. Als hij mij grijnzend aankijkt en zegt “Joh.. handvat verwarming, die heb je toch niet nodig. ”  grinnik ik terug “Jawel, ik heb geen druppellader en moet dus de winter doorrijden.. ”
  • Nieuw scheurrubber onder de wielen. Na de eerste 3100 km is de achterband (die niet nieuw was) klaar voor vers pretlatex en ach ‘Doe die voor dan ook maar.’ Ze rijd nu vetter en soepeler dan daarvoor.
  • GPS overzetten van de Daphne naar Gwyneth : waarbij uiteraard het grapje begon met de opmerking van de inbouwer “Als je de orginele aansluitingen nog hebt gaat het.” Eh.. die orginele aansluiting heb je in Daphne verwerkt… Dat was de RAM-DBSP01 aansluiting : RAM mount-DenBolle Special01. Machtig mooi stukje maatwerk om een rammount op een GPZ te krijgen. Dus eerst naar WAYpoint-Notter. Door al het gescheur is de noodzaak voor een GPS steeds minder, maar verdomd, ik moet en zal een scherm extra op de kop van Gwyneth hebben. Een snelle actie met de mail zorgt ervoor dat de onderdelen al op mijn naam klaar lagen voor ik er erg in had. Meednenken noemen ze dat, of klanten binding, daar ben ik nog niet over uit.

Er was een standaard greep voor een Zumo voor de ST1100 modellen, maar die vindt ik niet mooi genoeg. Die klemt over het dashboard op hoogte de gps unit en daar heb ik nog andere plannen mee. Dus een andere oplossing bedacht die ook niet paste..  grmbl. Althans.. plan was prima, uitvoering liep wat
Gelukkig is de dealer niet voor één gat te vangen en wordt er een freesbank ingezet om zaken toch mooi aan te sluiten.

En daarom met een gepast gevoel van trots de rammount : de RAM-DBSP02 voor de Honda ST1100 / Pan European. Maatwerk om een GPS unit op zeer chiqukee cique sjike. mooie manier op de brommert te maken.

Men neme  :

Koen - Chef Specials at Koerhuis Motoren

Ram-B235U - U-bold -dubbele bevestiging

en een hoop geknutsel..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan gaat ie los. Een ware ontgoocheling..  Mijn lieve, aantrekkelijke Gwyneth blijkt een soort van techno-kameel te zijn. Waar andere motoren een stoere tank als tieten hebben heeft blijkt de mijne een Civic-luchtfilter als kamelenbult te hebben. De klotsen scheurolie donderen bij het tanken gewoon een stuk naar beneden. Zo zonder platen die haar schoonheid geven is ze een soort van FrankenMeid met een bochel..

Maar goed. Na de eerste schrik aan de slag.

 

Eerst de platen weg, en blok blootleggen, zodat daar straks de electra langs kan lopen.

Blok bloot leggen - aanvang TechnoKameel

Dan de kap van het stuur. Daar zit dan per model een afwijking in. De jongere meiden hebben het stuur wat hoger staan waar een standaard U -bocht onderdoor kan, Gwyneth niet, die moet echt onderhanden genomen worden….

Kap van het stuur, de stuurbuizen komen bloot.

Dan het blokje op maat maken. Freezen, wat vijlen en passen.

U-Bolt in de frees

Freezen

Laatste stukje met de hand....

Gat boren in de plastic kap waar de rubber mount kogel door moet

Gat in de stuur kap

 

Kabels aansluiten, kabels wegwerken,

Kabels inpakken en wegwerken

kabels ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Kap er op:

Testje : past de kap, is het gat op de juiste plek?

Pakt de rammount de kogel nog goed?

Setje er op  en testen

 

 

 

 

 

 

 

Gat in de kap met rubber afdekken

Rubbertjes pieren....

Hoppa : De RAM-DBSP02, voor de Honda ST100 !

Ram- DBSP02 - Kaal

RAM - DBSP02 - Met Zumo houder

8 commentaren op: Gwyneth : Tweede operatie met de RAM-DBSP02

Commenteer