DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Zucht, ik heb een iphone...

Over een fucking knowledge gap gesproken. Koud een weekje met dat ding in omloop en al 2 major fuckups gemaakt.
De extra meuk (dus alles wat je niet primair op een telefoon nodig hebt) werk simpel maar bellen? Je email? Contacten?

Zucht..
In no-time heb ik werkend mijn prive mail ingeregeld, dat werkt netjes. Contacten? Duurde nog even omdat we toch met een issue daarmee zitten. Zakelijke email: da’s inmiddels klaar.
En dan bellen….
Epic fail-1 :

tijdens het huwelijk is het doodstil als de geloften worden uitgesproken op een zacht suizen van de wind na. Op cruciaal moment belt mijn broer (denk ik, alleen een nummer en omdat ik de contacten nog niet had en al jaren geen telefoonnummer meer kan onthouden) en ik heb geeeeeeen idee hoe dat ding stil te krijgen.  Ja, op één manier maar dan had ik een nieuwe moeten kopen.
Een collega die wel een iphone kent laat me eerst spartelen en als ik ‘m eindelijk stil heb zegt ie “wist je niet dat dat knopje was?” Nee, ik heb een voorliefde voor de verkeerde momenten en lawaai..

Epic-2 :

Onze directeur heeft een probleem in z’n mik geshoven gekregen door de vrienden van KPN. Door allerlei langs elkaar werkende bedrijven is ineens zijn telefoonlijn zoek. Gisterochtend even de koppen bij elkaar gestoken en een oplossing bedacht. Alles lijkt mooi te werken en ik heb de woensdag avond vrij. Sterker : een date met de plastisch chirurg van Gwyneth. De hechtingen mogen er uit. Na een avond klussen in een loods is het af en ziet het er prima uit (morgen meer info en foto’s van een vakidioot aan schitterend werk) maar zo tussen de hapjes gemalen beest en knoflook boeren is het ineens 0200 uur. Als ik thuis ben is het 0300 uur en sta ik me vermoeid uit te kleden. Ik stel de iphone in als wekker, of liever, wil dat.  En dan een telefoon icoontje met een rode 2 er in. Twee gemiste oproepen.. Van onze directeur… Die me om 1900 uur twee keer had willen spreken.. Mhmhm.  Ondertussen slaat de vermoeidheid toe.. Mijn te dikke vinger duwt slaperig op een te gevoelig glasplaatje. Waarop de iphone volstrekt meewerkend om 0300 uur de mobiel van de directeur belt. En als ik die weet af te breken duw ik weer een keer te veel.. en weer kiest dat klereding het nummer.. Gelukkig kan ik die nog voortijdig afbreken maar dit zet de toon wel…

En ik ben gelukkig niet de enige die door de iphone in de zeik wordt genomen. Er is een hele site gewijd aan het meedenkend vermogen van de iphone bij de sms berichten : Fuck You Autocorrect met schermdumpjes van allerlei zaken die door een foute correctie ineens de mist in gaan.

Een paar voorbeelden :

6 fouten in sms met oa. autocorrect. (click voor groot)

9 commentaren op: Zucht, ik heb een iphone…

 • Co

  en dat doe je ons allemaal aan???
  of bespeur ik hier enig digibetisme bij je? of moet ik zeggen applebetisme???

  • apple betisme.. ik heb een soort van hekel aan voordenkende systemen…. Juist daarom ben ik omdat ik nog nooit serieus met apple’s te maken heb gehad een goede testcase 😉 Hoewel ik dan weer een duister vermoeden heb dat mijn worstcase scenario’s alsnog door onze vriendelijke users worden overruled.

 • FF

  Als alles tegenzit
  Niets doet wat jij wilt
  Doe dan wat nodig is
  Regel iets voor jezelf
  Ontdek een nieuwe wereld
  Investeer in jezelf en
  Dump die iPhone

 • DenBolle, jonge, nou vat je het zelf wel eens samen als:”ik ben een tikkie autistisch, dan schiet ik in scriptjemodis en ga ik….”, en dan komt er vaak iets als achter de computer zitten of iets dergelijks. Weet jij, ja vast wel, dat mensen die een tikje, of heel erg, autistisch zijn ook wars zijn van verandering.
  En nu weet ik, jij zult borstkloppend gaan staan en zeggen “Klopt!, en barst je los over die “gouden terminal, die kon…”. Maar DenBolle, je kunt geen voortvarende ITer zijn en selectief in je eigen wereldje alles proberen tegen te houden! En weet je waarom niet, gwyneth kan geen 90 kilometer utp kabel mee slepen. En een smartphone is goedkoper dan dat. En door je werk heb je een voorbeeldfunctie. En jij kunt het niet maken om je gebruikers bijvoorbeeld met nieuwe procedures op te zadelen, want ITIL en efficiënt, niet zeuren en dan zelf in de boediehoe mode te schieten als je je oude Nokia moet laten liggen. Want die IPhone is niet stom, het scherm is wel goed en de interface is wel intuïtief. Maar jij, jij wil nog niet. Jij wil geen verandering. En dat vindt Steve niet goed. En je weet het hè, We are THE GasCompany, we know where you live!
  Nee echt, dat weten ze. Altijd.

  • wtf? ik ben al op wireless overgestapt ! ik heb geen utp meer nodig. Die gprs doet het prima. Nozem.

   Enneh die terminals he.. die oostduitsgroene schermen.. ik was al aan het multitasken voordat Citrix/µ$ überhaupt aan terminal sessies dachten [kuch]

   Trouwens ikke autistisch ? Hell Yeah and a proud one!

 • FF

  jammer hè dat er geen geen ponskaarten in de iPhony passen 🙂

 • Liisa

  Oh, fout bellen, dat valt nog hartstikke mee. Alle contacten fout synchroniseren (en dan dus niets meer hebben) of alle berichten ineens wissen.
  Je kan er echt aan wennen zeggen ze..

Commenteer