DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Kleine kinderen... mannen en jongens in actie.

Zoals mijn broer al eens zei “Het verschil tussen mannen en jongens is de grootte van het speelgoed.” Nou weet ik niet of ie een door hormonen aangedreven speelgoed bedoelde maar met echt speelgoed zijn mannen en jongens niet te onderscheiden.

Bij ons was ooit tijdens een Sinterklaas avond het resultaat dat mijn vader met mijn speelgoed speelde, ik met dat van mijn broer en hij, tja..Β  lullig.
Als de mannen echt groot zijn geworden blijven ze net zo kinderlijk als de kleine jongens. Ik zelf kan nog steeds een kinderlijk plezier krijgen als in een of andere programeer taalΒ  “Hello World” op een schermpje wordt getoond.

Nou ben ik als IT’er door dat iphone verhaal ineens de alleraardigste vent in het hele gebouw. Vrouwen waar ik weleens onrustig van droom mailen me spontaan, en onder de jongens in het gebouw ben ik de man to have.Β  Waar ik vroeger als klein nerdje regelmatig door de andere sexe met lokkertjes in de zeik genomen werd of door de wel op testosteron reagerende jongenslijven in elkaar gekleund werd is dat sinds ik iets met computers doe anders.

Den, kom eens in het fietsenhok!

Ik voorzie in een ‘behoefte’ en krijg spontaan 06 nummers en andere welwillende aandacht.

Nou ik een serie iphones mag uitdelen is het niet anders. Vlak voor die hoestbuien werd ik door een medewerker aangesproken. Met nogal wat omtrekkende bewegingen waarbij bij elke opmerking ik een “ghee… that one I didn’t see comming” ervaring had stuurde hij aan op een voortijdige uitlevering van de iphone van hem. “Want dan kan ik feedback leveren.” zo werd er nog een soort van rechtvaardiging gebrouwen. Op mijn vraag “Leg mij eens uit waarom ik het gevoel heb dat je gewoon voorrang wil hebben met die iphone” was het even stil.

Veel “[X] typt” gevolgd door stilte en weer “[X] typt” zie ik in de chat staan. En dan (scoort ie dan wel weer punten mee) geeft ie inderdaad toe dat ie gewoon dat ding en die voorrang wil hebben. Nou kan dat in zijn geval niet meteen kwaad, hij had ervaring met dat ding en ik werk met ‘m samen om de uitrol in orde te maken. Effectief zou ie dus een weekje of twee voorrang krijgen. So be it.. Om ‘m nog even ‘op te voeden’ wil ik de volgende week een afspraak met ‘m hebben waarbij we eea. door spreken en dan kan ie wat mij betreft die iphone krijgen. Dat laatste vergeet ik ‘m te melden, grin grin.

Dan snokt de hoestbui me onderuit. Een dikke anderhalve week ben ik uitgeschakeld. Als ik weer op kantoor kom denk ik aan die ‘voorranger’ en vraag aan de jongens ‘Laat me raden, [X]Β  heeft zijn Iphone al gekregen zeker?’ En jawel, op het moment dat ik de eerdere afspraak die ik met ‘m had afmelde met “Ben ziek, ik moet deze verzetten” is ie in sprint door het gebouw gegaan en heeft mijn directe leidinggevende aangetikt. Een korte discussie later is ie de grijnzende eigenaar van een iphone.

En net op de mail een andere actie die voorbereid word :

Hoi Den,

[directeur x] zit met smart op zijn Iphone te wachten (hij heeft andere directeuren er al mee gespot). Is er een gelegenheid om deze bijvoorbeeld donderdag of vrijdag bij je langs te halen?

Ik hoor graag van je.

Groet,
[sec]

Wellicht dat ik eens moet zien of ik hier een soort van voordeel mee kan doen voor de jongens. Een andere directeur had laatst een vrij serieus lastsecond actie en schoof breedgrijnzend een grote fruit/slagroom taart door de deur met de mededeling “Tja, ik kan af en toe wel eens vervelend zijn dus is dit een serieus bedoeld Dank je wel” Misschien dat we aan “sproedjes” eens een soort van prijslijstje moeten hangen. Eens een kopietje bij die retegoeie banketbakker verderop aanvragen. Wonderen volgende week: fruit/slagroom taart en spoedmirakels deze week: saucijzenbroodjes …..

11 commentaren op: Kleine kinderen… mannen en jongens in actie.

 • Prijs, kwistenbiebel, prijs!! De grootte van het gereeds… Ah wel, das een andere tegeltjeswijsheidophangspreuk. En da het met Sinterklaas helemaal niks te maken. Hoewel…

  Ennieweetjes, ondertussen in het souterrain… Wij hebben net zo’n run op mobieltjes, wel geen iphones maar androids, waarbij degene die ze uitgeeft op z’n minst net zo populair is als wat jij nu beschrijft. Totdat ie de mensen aanspreekt op hun data limiet overschrijdingen, die we dankzij android meer dan genoeg hebben. (standaard syncen vd mail, out of THE box, levert meer dan 100 mb aan data per maand op, tegen 30 op de ‘oude’ Windows mobile toestellen. Data imker is standaard 50. En de gemiddelde gebruiker heeft geen enkel idee van de verschillen tussen gsm, wifi, gps, gors en roaming.

  Ach, dat hoeft natuurlijk ook niet. Welnee.

  Maar als ik dan de liveupdates

 • Op face lokale verschijnen van het PV reisje naar London waar iedereen de kiekjes van snedige comme tjes voorziet op Facebook, dan weet ik iig dat ik rond factuurdag uit buurt van de administrateur moet blijven. Ik kan nl niet zo goed reanimeren, en ik wil niet in de weg lopen.

  • Data data verbruik is bij ons redelijk onder de pannen gebracht. Dat zijn de zorgen niet, maar ik voorspel een vette discussie over het sms gedrag. Ergens is tijdens de onderhandelingen een soort van 30sms/usr/maand gemaakt en dat is in de rekening ondergebracht. Alleen… sinds ik die iphone heb en dus aan dat leuke ‘chat’ interfaceje zit te kijken is mijn sms gedrag ineens van zeg 1 sms / 3 dagen naar 10/dag gegaan….

 • She

  size does matter after all.. πŸ˜€

 • FU autocorrect :
  data imker : data limiet
  Gors : gprs
  Face lokale : Facebook
  Comme tjes : commentjes

  • Grin grin… net als zo’n remark op fuautocorrect.com –> bij een vrij expliciete term reageert een moeder naar haar dochter ” I’m worried that this phone has these words..”

 • She

  no autocorrect on mine, it’s Rammstein

 • Sms is zo 1985, zit op grofweg 3000 euro per megabyte, je moet pinge, jonge! Of whatsappen, das ook vette shizle. BAM!

  Met sms-en werk je mee aan de overheersing van de telecom provider! Deeppacket inspection, je weetog!

  Respekt.

 • FF

  @Mcvries: Mijn telefoon haalt 1x per uur data op en gooit dan de verbinding dicht. WhatsApp heeft dan niet zoveel zin.

  @Den: Ik weet niet anders dan dat je IT’ers moet lijmen met verse warme appeltaart met echte slagroom erbij.

 • Liisa

  Men will be boys… Hier het zelfde als er weer een gadget of ‘ new and improved equipment’ op stapel staat. Sommigen zouden hun eigen vrouwen nog verkopen om met voorrang spul uitgeleverd te krijgen.

  @FF: Den lijm je niet met zoetigheid: dood beest en vuur vind hij lekker. Anders volstaan worst/kaas en/of saucijzenbroodjes.

Commenteer