DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

“Ik heb het juiste boekje… “

dacht een select groepje gelovige mannen en besloot weer eens een wig tussen de mogelijkheid een eigen mening te vormen en een milde censuur te drukken en deed zodoende weer een actie in het kader van de splitsing tussen het gewone volk en ‘de wijzen’. Dat kan je in dit geval op twee manieren opvatten.
Allereerst was er de actie van SGP/CDA voor het inbrengen van uitzonderingen op netneutraliteit. Kort samengevat was dit het idee dat ongeacht het doel van je data verbruik, welke site dan ook je deze moest kunnen bezoeken. Zonder extra kosten. Of beperkingen.
Het CDA/SGP wilde daar op ideologische gronden een uitzondering op hebben. Wat dus eigenlijk inhoud dat als jij bij een provider zit waar je zwaar Gristelijke buurman ook op zit, en jij elke avond in het kader van je vrijgezellen bestaan op YouPorn zit te kijken (voor de interviews, niet de filmpjes) hij een afsluiting of blokkade van die site kan afdwingen.

Daarvoor was er al FilterNet, een samenwerkingsverband van de EO en een provider. Een select gezelschapje bepaald wat de tere zieltjes wel of niet mogen zien. Abo’tje afsluiten en klaar. Maar dat was voor de fundi’s bij het CDA/SGP niet voldoende. Alle tere zieltjes moesten worden beschermd, ook de jouwe. Dat je dat zelf kan of wil is niet nodig, zij doen dit wel voor je. Omdat de CDA/SGP’ers hjet juiste boekje en moraal hebben kunnen zij bepalen welke zaken wel of niet toegestaan zijn. Eufemistisch verpakt in “Netneutraliteit met ideologische uitzonderingen”.
Hoe je het ook went of keert: het is gewoon een vorm van censuur. Daarbij is de tweede vraag die je je kan stellen “Waarom hebben ze dat nodig?”  Als je als rechtschapen Gristen je idiologie zuiver hebt, en dus niet zoals die tweederangs halfwas gelovigen zeggen geen TV te hebben maar wel op zolder stiekem naar zo’n ding zit te kijken, dan heb je dat toch niet nodig. Je hebt de waarheid en fatsoen aan je kant dus waarom maak je je druk hierover? Alle verdorven sites zullen aan je voorbijgaan.

Maar ja, aan jou voorbij laten gaan is niet voldoende, iedereen moet verstoken blijven van deze kwalijke invloeden en stiekem vertrouwen ze toch die ene almachtige en zijn invloed niet, dus moet het maar met een technisch snufje worden gedaan.
En zodoende geschiedde: het volk diende te worden beperkt en de wijze mannen van CDA/SGP dienen een voorstel voor de ideologische uitzondering op de netneutraliteit in. Niet iets om je zorgen over te maken onder normale omstandigheden. Maar wel in Nederland.
Een land waar partijen genadeloos worden afgestraft voor hun charismaloze leden en voorlui, ik noem een J.P Balkenende, een Ernst Hirsh-Ballin en nog meer van dat soort mannen waar de spruitjeslucht van afdruipt,  maar toch met de kont op de pluche komen. Via een soort van gedoog constructie zijn ze weer in een positie om jou en mijn ernstig te beperken in de vrijheid van informatie verkrijging.

Gelukkig is er een democratisch systeem waar je je voorstel moet indienen en dan stemmen we erover. Nou ja, wij, meer onze volksvertegenwoordigers. Mensen die een forse  ‘compensatie toucheren’ voor zwaar werk in onze naam. Niet dat ze enig benul hebben waar wij dan ons brood mee verdienen, maar toch de titel volksvertegenwoordiger dragen.

Geeft ook verder niet, als ze hun werk maar doen. En dat ging vandaag mis. Knetterend mis. Jaren geleden ging de voorman van de PvdA al de mist in toen ie publiekelijk met de muis fysiek op een computerscherm iets aanwees. Nederland maakt de man wat belachelijk maar realiseerde zich niet dat dat de voorwaarschuwing was voor meer digitaal onbenul in deze partij. Dat kwam vandaag tot een triest hoogtepunt: gedurende het debat en behandeling van het wetsvoorstel snapte de PvdA fractie de vraagstelling niet helemaal, en stemde zodoende voor de introductie van de idiologische uitzonderingen op de netneutraliteit. Na een gepast geschrokken gezicht en vooral heel veel dikke huili komen ze tot de conclusie “Tjee, maar dat was de bedoeling niet…”

Deze grote hersenloze sukkels snappen niet eens hun eigen procedures en moeten wel over zaken waar ze nog minder van begrijpen of de consequenties kunnen overzien stemmen of een mening hebben.
Nederland u is gezegend, maar niet door het juiste geloof.

 

UPDATE :  gewauwel onder het mom damage control hier,  iets over “Daar stond een V, terwijl er een T had moeten staan.”

3 commentaren op: “Ik heb het juiste boekje… “

Commenteer