DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Paranoide denkwijze.

Behalve in het echte leven kan een beetje paranoïde denken ook als IT’er een goede zet zijn. Een hele tijd terug speelde ik vrij regelmatig NotPron, wat zoals de naam al beschrijft, geen ruk met naakte dames in actie heeft te maken. De dames die je tegen komt blijken wel een rol te spelen, maar daar kom je echt te laat achter.

In het kort wat Notpron is : een raadsel. Alles is toegestaan, mits je het maar via internet doet. Het is niets anders dan een raadsel waarbij de uitkomst van de vraag de volgende stap bepaald. Een voorbeeldje:
Level 3 heeft een url waarin het woord ‘false‘ voorkomt. Tevens knippert in het plaatje een tekst met de term ‘negative‘. Dan 1+1 : Negative van False =  true –>  en dan waar false staat in de url dit vervangen door True.  En hop, weer een level verder.

NotPron - level 3

Er is van alles mogelijk:  teksten selecteren, plaatjes eigenschappen kijken, pagina’s inverteren,  urls gebruiken etc. etc. De eerste 20-30 levels kan je makkelijk in een dikke 2 weken doorlopen. Maar daarna wordt het moeilijker en bij tijd en wijle paranoïde.

Een test waarbij een collega een familielid met wat autistische trekjes liet meespelen bleek een super uitkomst. Door de soms letterlijke interpretatie die er was bleek de oplossing echt letterlijk in het zicht te staan.
Van de 1.560.627 spelers hebben er tot dus ver slechts 27 het einde van de 140 levels gehaald.
Als je dit spel zo’n hele tijd heb gespeeld (en hou die links en je aantekeningen bij de hand) waarbij het steeds verder komen toch een soort van top prestatie is kijk je nooit meer op de zelfde manier naar een website.

Vanwaar dit verhaal.. Nou dat zit zo. Ons bedrijf heeft een bedrijfsfeest. Muziek, hapjes en drankjes, gezellie. Om dat allemaal een beetje sjeu te geven een websiteje laten maken en daarop kan je inschrijven en vast een sneakpreview op wat er komen gaat. Met de nodige gewichtigheid is er ook een mystery guest aangekondigt die niet meteen op de foto te herkennen is.
Tot je notpron eens gespeeld hebt, en de hosting club van die site net te makkelijk de site opzette:

Goh.... wie zou onze mystery guest zijn?

3 commentaren op: Paranoide denkwijze.

  • FF

    Geintje dat al bestond voordat notpron aanwezig was 😀

  • Richard

    Doe het niet!!! Alsjeblieft, ben net weer genezen verklaard en vrijgelaten. Na Maanden spelen ben je helemaal gehersenspoeld (mede door dat invloedrijke en naargeestige muziekje op de achtergrond wat je niet uit wil/kan/mag zetten) je hele sociale leven gaat naar de haaien omdat je overal iets achter denkt te zien. Normaal door een winkelstraat lopen is niet meer aan de orde, je gaat werkelijk alle stoeptegels omdraaien om de properties te achterhalen en om er achter te komen hoe je weer een stap verder kan lopen om uiteindelijke bij die verdachte winkel te komen om die verstopte spijkerbroek te vinden. Waarbij je in die zoektocht de argeloze verkoper ook niet met rust kan laten en je vervolgens achter tralies na moet gaan denken wat er ook al weer precies gebeurde……..

Commenteer