DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

iPhone home?

What shall we now have?
Als onderdeel van ons iphone project is er een onduidelijke factor opgedoken. Het data verbruik. Waar de grote telecomboeren wat paniekerig hun inkomsten proberen te beveiligen met onzinnig dure abo’s (wij betalen iets van 13 eypo voor 500 keiharde Mb’s, waar de nordics voor €11 of 5 Gb of onbeperkt data hebben) is er niemand die een beetje serieus kan vertellen wat zo’n babbelbox met data doet. Op zich niet zoveel want het regent toch wat klachtjes over de dekking en bereik, maar stel dat ie goed zou werken…

Nachtverbruik iphone UMTS data

Navraag bij de leverancier levert op dat realtime data volgen een onnemelijke barrière is. Onnemelijk als in dat ze ingewikkeld in SAP moeten roeren en realtime, tja.. SAP en realtime is als je als klant wat vraagt onmogelijk… Nog eens wat spitten en zoeken, maar nada.. Het enige wat ik zeker weet is dat mijn sms-abo’s te kort is. Met een iphone sms je makkelijk meer. Dus imessage en whatsapp is er nu ook maar opgezet. [note to all: let the record show I payed for software]

De metertjes in de telefoon helpen me ook niet echt verder dus na wat zoeken komt onze JetLi met een tip: de kpn MB meter.  Die werkt ook op niet-KPN netwerkjes dus eens installeren. Na de basis invoer draait ie netjes. Dan blijkt dat mijn ‘umts’ verbruik reuze meevalt, alleen dit baart me zorgen:

Hiernaast: dit is de meter die ’s avonds om 00:00 op 000 moet springen, de telefoon licht de hele nacht naast m’n nest te wachten tot ie me er uit mag treiteren, in een wifi netwerk van de krasse knarren. Even voor het grafische visualisatie:  ik lig nog op bed me af te vragen waar het nu ineens brand en wordt langzaam wakker. De telefoon heeft nu al zeker een 9 uur uur naast me gelegen zonder te bewegen. En dan nog verbruikt ie bijna 800Kb in de nacht. Met wat dan? 800 Kb/dag = (ff ruw afrondend) op 30 dagen in de maand : 30 Mb van mijn 500 dure Mb’s ….

En dat ie dat consequent doet blijkt wel hieruit : het afgelopen weekend (ik heb geen sociaal leven, behalve op m’n nest in de rukbunker te liggen rotten) .. ook umts data verkeer waar dat ding de hele tijd in een actief wifi netwerk zat….

Tweedagen exact het zelfde verbruik als ie stil ligt..

iphone calling Steve?

6 commentaren op: iPhone home?

 • Co

  dat is toch wel bekend?!? hij geeft een x aantal keer per dag door aan de server waar ie is (gps details), wat ie doet etc. https://secure.security.nl/artikel/36877/1/iPhone_stuurt_Apple_2_keer_per_dag_locatiegegevens.html
  schijnbaar toch nog niet gefikst.

  • Dat klopt maar dat zou met itunes gebeuren. Waar ik me over verbaas is dat naast het continue beschikbare wifi er toch nog steeds data over umts gaat. Daar heb ik nog niets over gevonden, dat houdt nl. in dat je bewust op kosten wordt gejaagd.

 • De zakelijke toestellen draaien bij ons op android, een basis installatie met een matige verversings interval verbruikt zonder extra applicaties, zonder te internetten minimaal 40 mb per maand. De grap is, zet ik exchange sync helemaal uit, dan pakt ie er minimaal dertig. En dat voor een apparaat dat thuis volcontinu aan de wifi hangt en op het werk ws 60 tot 70 procent Vd tijd. Dat kan alleen maar als hij naast wifi toch ook mobiele data consumeert.

 • Ik wil natuurlijk niemand ongerust maken, maar er zit een microfoon en een camera en gps op…

 • Peter

  “Frogger” was er alleen een draaitelefoon. Konden ze lekker niet meekijken. Nu zetten we al onze “shit” op het web en zijn verbaasd dat alles op straat ligt en we worden bedrogen (gebruik, opslag van gegevens, enz.). Zet dat ding uit als je slaapt of niet gestoord wil wordem. Try it…….. het is een verademing. Vechten tegen de bierkaai? Telecom bedrijven doen wat ze willen, toezicht? Forget it.

Commenteer