DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

En jij dacht dat ACTA erg was?

Nu het communistische verdien model van de media moloch via een ACTA torpedering de pas is afgesneden zijn wij weer even een beetje vrij. En we maakten ons druk over internet rechten. Wat de huidige westerse machthebbers vergeten is dat voor elke regel er uiteindelijk door doordenkers en vrijheids minnende internetgebruikers oplossingen bedacht worden om de debiliteit van deze regels aan te tonen en de beheersbaarheid ter discussie te stellen.

Wat wij vaak nog vergeten is dat in andere landen je je leven letterlijk niet zeker bent als je het bestuur onwelgevallige zaken laat zien en je die avond in een wat schaars verlicht hokje met een vent met een dikke snor zit te praten. [off topic : dat dat met die snorren zo werkt heb ik aan den lijve ondervonden. Na een arrestatie in Turkije viel me op dat naarmate er meer goud op de schouders van de verhoorder lag de snor onder de neus ook steeds groter werd, maar dit ter zijde.] Als je al aan het praten toekomt en niet al meteen word opgeborgen, zonder enige vorm van uitzicht.

Op deze wijze is in Syrië ook een IT’er te grazen genomen. Een van de programeurs die mede aan allerlei opensource programma’s heeft meegewerkt is door de knuppels van Asad opgepakt: [ik kopieer hier integraal de tekst van XS4ALL] :

Bassel Khartabil (foto credits : Joi, via flicker)

Bassel Khartabil is een Syrische programmeur die veel waardevol werk heeft verricht aan bekende open source projecten als Firefox, Wikipedia en Creative Commons. Hij is een groot voorvechter van het vrije, open internet en oprichter van Aikilab, een vrijplaats voor technologie, creativiteit en innovatie in Damascus. De Syrische autoriteiten hebben hem vier maanden geleden zonder aanklacht en zonder proces in de gevangenis gegooid. Niemand weet zeker waarom hij precies wordt vastgehouden, of waar hij zich bevindt. Bassel’s vrienden uit de internationale open source community hebben een actie opgezet om hem vrij te krijgen.

Actie via twitter: #FREEBASSEL
Actiewebsite: freebassel.org

Meer info bij XS4ALL die hiermee (eindelijk?) weer eens de maatschappelijke betrokkenheid laat zien.

3 commentaren op: En jij dacht dat ACTA erg was?

Commenteer