DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Friends

Nou zit ook deze periode er alweer bijna op. Aanstaande maandag voor eventjes naar nederland en dan die week eindigen in Belgie. Je ziet nog eens wat zo.

Het werk in Portugal verschilde nogal van mijn dagelijkse werkzaamheden waarbij de grootste uitdaging ‘m toch zat in het overtuigen van de mensen om de helpdesk te gaan gebruiken. Dat is om twee redenen in hun voordeel:  ze worden in het portugees geholpen in plaats van in steenkolen engels door mij en (da’s wat meer in mijn voordeel) ik weet tegenwoordig van het deskside support niet zo heel veel meer. Ik loop dus constant in een milde paniek me rot te zoeken naar documentatie en tips and tricks. Daarbij heb ik voldoende op mijn bord liggen om ook nog hier ruim over de 50 uur per week te komen.

Ook door het tijdsverschil en de aangepaste tijden hier (in nederland eet ik zo rond 12 uur de lunch, hier in Portugal rond 1300 /1330 uur) zijn de mogelijkheden om contact met de andere team leden dan wat beperkt.

Op een bepaald moment komt er een gebruiker naar me toe met een verzoek: zij wil op haar windows7 pc de umts dongel aangesloten hebben. Dat is voor een prive installatie een koud kunstje maar onze zakelijke omgeving is eigenlijk genadeloos. Domweg omdat op hoger niveau besloten is te stoppen met die verrekte dongles en over te stappen op mifi’s. Die zijn makkelijker, en op de langere termijn ook goedkoper.

Daar heeft die gebruiker niets aan die nu naast mijn bureau staat.. Ik zoek me suf en realiseer me dat tijdens een vergadering het team uit Ierland wel eea getrucked aan de praat heeft gekregen.  Even een hulplijn open gooien, maar het duurt nogal voor mijn ierse collega reageert :

Fijn.. collega's

5 commentaren op: Friends

Commenteer