DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Panopticon : Privacy in Nederland. Goh.


Email de link en een deel van het artikel 'Panopticon : Privacy in Nederland. Goh.' naar een bekende.

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...

2 commentaren op: Panopticon : Privacy in Nederland. Goh.

  • En ze raken precies een punt aan wat ruim voor de tweede wereld oorlog ook impact had. Je kan wel nu te goeder trouw allerlei data gaan registreren maar de lange termijn is onzeker. Nu wordt veel onder het motto ‘terrorisme’ of ‘kinderporno’ vast gelegd waardoor iedereen op voorhand al monddood wordt gemaakt.

    Een korte spong in het verleden: het was destijds de amsterdamse gemeente raad die een nobel streven had. Om aan de groep eenzamen die overleden een oprechte geste te maken werd besloten van iedereen de geloofsovertuiging vast te leggen in het GBA (gemeentelijke basis administratie). Daarmee konden ze van elke inwoner indien de gemeente de laatste eer zou moeten bewijzen en de ter aarde bestelling voor zijn rekening zou moeten nemen dit met de juiste rituelen en gewoontes doen.

    Nobel streven toch? Jij overlijd eenzaam en toch wordt je op een christelijke, joodse, boeddhistische of mohammedaanse wijze ter aarde besteld. Da’s mooi geregeld zo en zo geschiedde.
    Een paar jaar later kwam de Duitse overheersing en die troffen zomaar compleet een totaal overzicht aan van allerlei geloven, inclusief de zwaar gehate joden.

    En dat is precies het meest enge of delicate deel van alle techno registraties, het kan nu wel integer en te goeder trouw zijn, maar niemand weet wie over vijf jaar aan die data zit te snuffelen en daar zijn/haar ‘voordeel’ mee doet.

  • […] opinie, privacy   Vertel een ander over deze post :  Email |  Afdrukken | | De post die McVries hier een poosje geleden neerzette is beangstigend. Op meerdere manieren. Aan de ene […]