DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Zwaar opstarten

Wakker worden, thee maken, brood, fruit en sinasappelsap, en eens kijken wat er aan nieuws is.
En wat er aan nieuws is laat me op z’n zachtst gezegd de wenkbrauwen fronsen.

Ik hou van een sappige conspiray theorie, mag best lekker vet in elkaar zitten. Gelukkig heb ik een redelijke Bullshit-O-Meter en kan toch wel filteren op wat ik zo her en der lees.  Maar waar ik dan wel weer van baal is als ik de mijn ideen over de U.S.A en de amerikanen daar bevestigd zie worden. Waarom ik daar van baal ? Omdat mijn gemiddeld beeld van de amerikaan niet positief is, en ik toch zo af en toe hoop dat ik ongelijk heb.

  1. Vrouw vermoord, de moordenaar gaat ’s avonds naar zijn zwager en een vrouwenstem uit de auto riep hem de politie te bellen maar de moordenaar vertelde zijn zwager “geen zorgen joh, da’s niets“.
  2. Kindervriend Mattel in actie. Vorig jaar slecht in het nieuws gekomen door loodhoudend speelgoed.  Als controlemaatregel is er door de Amerikaanse overheid ingesteld dat speelgoed dus getest moet worden, in onafhankelijke laboratoria. Da’s dan goed zou je denken, ware het niet dat Mattel (de aanleiding van deze regel) het voor elkaar heeft gekregen dat zij vrijstelling hebben van deze regel, omdat ze eigen laboratoria hebben die echt onafhankelijk zijn. Deze laboratoria staan in de extreem milieubewuste landen China, Mexico en Indonesië. Ah, dat stelt gerust, nou gaat het goedkomen.
  3. En eentje die mij als IT’er raakt : Senator Rockefeller (joh.. waar ken ik die naam van?) heeft een nieuwe maatregel ingediend die de amerikaanse president de macht geeft in geval van een dreigende cyberterrorisme aanval het internet af te sluiten. Ook verplicht deze maatregel om zogenaamde maatschappelijk kritische bedrijven zich te onderwerpen aan aannamebeleid, en toegang tot hun netwerken. Twee dingen die dan meteen opvallen zijn ‘wat is cyberterrorsime ?‘ Niemand heeft dat tot dusver op een eenduidige manier uitgelegd waardoor de amerikaanse overheid (en iedereen) dit op zijn/haar manier kan uitleggen en dus ‘gepaste actie’  kan nemen of afdwingen. Het andere punt is ‘wat is een maatschappelijk kritstisch bedrijf ?‘ Zijn dan de OV bedrijven die 7 jaar gaan bijhouden waar en wanneer je gereisd hebt, zijn dat de ISP’s die moeten bijhouden waar en wanneer ik gemaild en geblogged heb ?

Alles wordt onder het mom van staats- en publieke veiligheid opgevoerd, maar tot dusver heeft nog geen enkele maatregel (ook in nederland) ook maar iets aan extra veiligheid opgeleverd. Wel hebben we enorm veel aan privacy ingeleverd zonder dat daar wat tegenover staat, behalve een blunderende overheid. (zie dit en dit)

De nederlandse overheid heeft de afgelopen jaren slaafs alle persoonsgegevens van reizigers overgedragen aan de US, wil de kleur en lengte van de schaamharen van oze kinderen weten, meer camera’s op straat etc. etc. De hernieuwde identificatieplicht heeft nog niet veel  meer serieuze feiten opgeleverd anders dan een stabiele inkomstenbron voor de boetes van het niet kunnen tonen. Want je moet toch geld van pubers kunnen incasseren ook al zijn ze te jong voor snelheidovertredingen.

En zijn we nou echt veiliger en minder bedreigd ? Ik vind van niet. Maar voelde ik me onveilig en bedreigd ?  Nee, ook niet, ik heb me nog nooit onveilig of bedreigd gevoeld, niet in nederland en de rest van europa.

Voel ik me bedreigd ?  Ja, door een voortgaand sluimerend proces in ons land waarbij we beknot worden in onze vrijheden, zowel op straat, als op internet als in de media. Een sluimerend proces waarbij de gescheidenheid van kerk (of religie in een bredere zin) en staat langzaam oplost. Een sluimerend proces waarbij de onvrede die in de maatschappij leeft niet gezien word, of gezien wil worden door hun die er verantwoordelijk voor zijn, en er ook wat aan kunnen doen.  Dat geeft voeding aan one-issue partijen, groeiende onverdraagzaamheid tussen hullie en zullie, en mensen die zich dan inderdaad onveiliger gaan voelen. En wat is dan de reactie van de overheid die het laat onstaan ? Laten we nog wat meer registreren, laten we wat harder ontkennen. Symptoom bestrijding, maar geen oplossing voor de oorzaak.

Zijn er terroristen ?  Dat weet ik niet, want wat is de definitie ?  Tijdens de Nazi-overheersing zijn de partizanen in hongarije door de duitsers als terroristen bestempeld. Logisch, want ze vernielden nog wel een wat. Maar vanuit de andere (onderdrukte) kant van europa waren het helden en vrijheidsstrijders.  Kijk op die manier eens naar Afghanistan, Irak en andere landen waar we onze jongens en meiden heen sturen. Het hangt er maar net vanaf  hoe je het oppakt. Als  je tegen een bezettingsmacht  in je eigen land vecht ben je in mijn ogen geen terrorist, maar juist eentje die het eigen land op de juiste plek in het hart heeft zitten. En buiten je eigen land vechten of aanvallen ? Daarvan heb ik er nog geen actie overtuigend bewezen gezien, ook die actie  op 11 sept. 2001 in New York niet.

We waren al een veilig land, en ook een veilig Europa. Er zullen altijd mensen zijn die buiten de regels willen werken. En dat hoort ook zo, want daardoor kan een een overheid een strak ambtenaren apparaat in stand houden van mensen die anders toch alleen maar door een raam naar buiten gaan zitten kijken.

Dat financieer je dan door wat belasting te heffen en een deel van die belasting als zoethouder weer terug te geven in de vorm van wat wegen, soms een agent die je kan vinden op straat en een uitkering als je echt niets meer kan. Onder de huidige regering zijn we meer dingen kwijtgeraakt dan dat er aan extra veiligheid of uberhaupt aan sociale saamhorigheid is teruggegeven.

Mhm.. een te zwaar begin van een dag, nou douchen en eens Kopenhagen in, kijken of ik agenten en camera’s kan vinden 😉

Commenteer