DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Laatste werkdag

Wat kan je je bij een laatste werkdag voorstellen ?
Veel dingen die je ineens nog ziet en had willen doen, dingen die toch op de een of andere manier in de tijd en klussen verloren zijn geraakt. Veel afscheid nemen en dan is die dag voorbij.

Om 9 uur begonnen met het ontbijt, uiteraard was er deens gebak bij en echte koffie. Nadat we gegeten hadden het verplichte stukje, zij vertellen wat en ik vertel wat.

Wat er wel uit naar voren kwam was naast een ‘subtiel’ cultuur verschil dat we in veel dingen, hoewel we werken volgens de zelfde documenten, toch verschillen in de werkwijzes. Ik neem zeker een aantal dingen mee naar huis en zal die in nederland gaan doorvoeren. Is voor de gebruikers en onze afdeling handiger.

Waar ik niet op gerekend had waren de afscheidscadeaus : een eigen zalmroker, natuurlijk de locale ‘spirits’ en een tube tandpasta. Paradontax. Als je wenkbrouwen weer gezakt zijn zal ik dat uitleggen.
Ik poets al tijden met paradontax, ooit mee begonnen en is gewoon een goede tandpasta. Nadeel is alleen dat als je eenmaal aan die smaak gewend bent je never nooit niet meer normale tandpasta’s lekker vind omdat die allemaal naar super zoete kauwgom smaken. Toen ik naar denemarken ging ging ik ervan uit dat omdat het van een internationaal bedrijf is ik het in denemarken wel kon krijgen. Mooi niet dus. Ik heb me helemaal de sufkutseblubber gezocht en kon het echt nergens vinden. Toch maar een tube kauwgum gekocht en eens navragen. De gezichten en reacties toen ik vertelde dat ik paradontax zocht : “You use that herbal shit ?”  “It tastes horrible !”  “You can’t be serious, how can you stand that taste.” Mooi uitgeluld dus. Het wordt in Denemarken niet verkocht.
Dus toen ik  bij het afscheid een tube kreeg bleek dus dat ze op de achtergrond aan wat touwtjes hebben getrokken om die tube in denemarken te krijgen. Een tube van 75 ml ‘horrible herbal shit‘ waar dus gewoon moeite voor gedaan is. Dat vind ik echt super.

De zalmroker ben ik nou al blij mee. Bij het bezoek aan mijn collega bleek ie zijn eigen zalm te roken en dat smaakt super. Daar kan geen visboer of winkel tegen op.  Dat had ie mooi in z’n oren geknoopt en heeft zo’n apparaat geregeld. Ook een voorraad hout snippers en poeder om de rook te maken.  En nou eens zien dat ik in nederland tegen deense prijzen zalm kan vinden. Of andere vis die zelf te roken is.

Na de kortere middag, ik ben nu echt een keer om 1600 uur gestopt, de auto naar huis gebracht en door mijn collega opgehaald. Door naar onze receptioniste die een bar heeft. Eh.. Haar man heeft een bar. En een erg leuke. Daar verzamelden ook andere collega’s.  Haar man is erg gecharmeerd van cocktails en heeft ons van allerlei cocktails en drankjes voorzien.
’s Avonds een typisch deense maaltijd op basis van kip, gehakt, tomaten, mais, taco’s en tortilla’s gehad. Ook een spel geleerd waarmee je echt heel veel gein kan hebben. De denen hadden overigens elke 40 seconden een reden om te zingen en dan het glas te heffen ‘Skål’.

Dapper meegedaan en het zingen wat ze deden ging op de maat van ‘oh denneboom’. Gezien het feit dat dat niet helemaal het dekt heb ik dapper meegezongen met de tekst van Vrouw Haverkamp. Wat bij de regel “Wat hebbie groate ..” spontaan door de mannen aan tafel overgenomen werd.
Guys, just for documentations sake, here are the correct lines:

Vrouw Haverkamp

Vrouw Haverkamp, vrouw Haverkamp
Wâht hei toch groate tit’n
Hoe weet îe dat, hoe weet îe dat?
Ik heb ze zelf’ in hand’n ‘had
Ik heb ze op en neer zien goan
ik heb ze overênd zien’ stoan
Vrouw Haverkamp, vrouw Haverkamp
Ik heb ze zelf zien zitt’n

Volgende week zal ik uiteraard een rapport opstellen over de afgelopen drie maanden, maar voor de managers onder de lezers, hier vast wat getallen, 1 vent, 1 project.

 • ontelbaar vaak gelachen
 • 124000 hits op één website in 10 dagen
 • 5219 km gereden
 • 2362 foto’s
 • 510 kroner aan bekeuringen
 • 336 keer de schoen aan en uit getrokken
 • 190 medewerkers
 • 168 keer de tanden gepoetst
 • 145 gelogde tickets opgelost
 • 94 kroner emabalage op de blikken
 • 84 keer douchen in een te kleine douche
 • 83 reacties op mijn blog
 • 80 blog posts
 • 72 blikken bier
 • 68 keer gebak aangeboden gekregen
 • 29 graden in het kantoor
 • 19 keer er op uit getrokken
 • 18 keer “oh holy fuck, hoe ga ik dit nou weer doen”
 • 13 dagen met een verzwikte enkel rondgelopen
 • 12 flessen wijn
 • 12 weken
 • 7 nationaliteiten
 • 6 keer mnr en mw. SkwiekSkwiek in actie gehoord
 • 5 Flanken steaks gegeten, 1 keer betaald met emballage
 • 4 keer bij collega’s over de vloer geweest
 • 3 Heee… dat doet ie anders nooit- momenten
 • 3 managers in één mailtje over de zeik getrokken
 • 2 keer verslapen
 • 2 gescheurde broeken
 • 2 weekend diensten
 • 2 super teams in nederland en denemarken
 • 1 bos bloemen op afstand afgeleverd
 • 1 waanzinnige ervaring – Denemarken bedankt !

Hier wil ik ook mijn dank en waardering uitspreken voor E. die tijdens mijn afwezigheid na een veel te korte inwerktijd drie maanden lang in nederland onderdeel van het team werd en zich staande heeft gehouden.
Als ik woensdag weer begin zit je al op een volgende opdracht, en hebben we niet direct de kans om face to face afscheid te nemen. Hartelijk bedankt voor de inzet en je deelname aan het team in nederland! Super dat je in zo’n korte tijd je de chaos die onze afdeling kenmerkt eigengemaakt hebt. Daarnaast waren de anderen erg tevreden om je als collega te hebben en dat zegt iets. Ze zijn niet de makkelijkste 😉

2 commentaren op: Laatste werkdag

 • @

  Ik heb met plezier 3 maanden deelgenomen aan de chaos. Ook al heb ik dit niet als chaotisch ervaren eerder als dynamisch. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. En voelde me als erg snel vertrouwd en welkom. Ik heb een hoop geleerd niet alleen qua werk, maar vooral ook qua opvattingen, meningen en hoe mensen in het leven staan.

  Afscheid genomen van diverse klanten/collega’s en het team met een rotgevoel, weemoedig en eigenlijk niet willen, gedag gezegt. Het tegenstrijdige is, dat dit eigenlijk een positief teken is. Het geeft namelijk aan dat ik het erg naar me zin heb gehad en dat klopt. Gevoel liegt niet… vaak is het alleen zoeken waar het vandaan komt.

  Ik kom zeker nog een keer buurten en zal zorgen voor de saucijzebroodjes (voor de medelezers: Dit is een soort van tol die je moet betalen als je door die laatste deur wilt om de afdeling op te komen, wanneer je geen medewerker bent. Dus vergeet ze niet als je op bezoek gaat).

  Nu het lastigste gedeelte een eind er aan knopen zonder weemakende woorden….

  Gelukt!

 • Jan

  Hej Auke, en hilsen fra Danmark, jeg skal nok på Nato congres i Oirschot tæt på Einhoven fra den 14-1 til den 17-1, bor du i nærheden så kunne vi måske mødses i perioden,
  best regards Jan

Commenteer