DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Tijd om geld te verdienen…..

Ineens weet je het. Zit je in je dure stoel, achter een bureau en je realiseert je dat de wereld buiten wel doorging terwijl jij zat in te dutten. Je hebt een bedrijf wat zich in dat betuttelde Nederland kan voordoen als een soort van regeringsinstantie en toch toen je even niet oplette waren er ontwikkelingen die zich zomaar buiten jou straatje ontwikkelde. Na veel soebatten, interne meetings, brainstormsessies en andere vergadertijgerbulshitlingo kom je tot de collusie dat je de gemiddelde Nederlander weer terug in je greep moet krijgen.

Je licht debiele neefje bij een ander bedrijf zit ook met dit dilemma en het zal toch niet zo zijn dat hij wel geld en aanzien kan verdienen. Dus je gaat eens bellen.Tim, Cees hier. Hoe flik je dat toch ?” Je achterlijke neefje hoest wat wannebe clever geneuzel op en je snapt de truc. Je loopt je afdeling juridische zaken op, waar je vriendelijke zweetreetlikkers dapper hun hyves met embedded content zitten te updaten. “Vanaf vandaag gaan we weer geld verdienen.” Iemand sputtert dat jullie dat al doen want jullie vangen meer geld dan jullie uitgeven en dat dat al niet in de haak is weet je dan ook nu.

Maakt niet uit‘ oreer je vol overgave ‘we gaan nog meer verdienen zonder dat we er wat voor hoeven te doen. ‘  Je huurt een bedrijf in waar ze veel technische termen als spider, crawler en webbased content gebruiken en laat je overdonderen. Moeilijke woorden doen iets magisch met je, je snapt natuurlijk dat de factuur nu zeker 4 of 5 keer zo hoog gaat zijn. Zij gaan maken waar jezelf te stom voor bent. Niet dat dat uitmaakt, je hebt toch geen reet te maken met de echte wereld.

Na enige tijd is hun spider klaar, je betaald grof omdat er nog meer moeilijke woorden in de nota stonden en hoppa.Tijd om geld te verdienen. Er wordt een knullige calculatie appletje gebouwd wat je op je site onderbrengt, je leutert wat tegen een pers voorlichter en je gaat live met je plan.

Op internet schijnen mensen informatie uit te wisselen. Ook filmpjes, foto’s en geluid. Jij bent chef doeko-vangen van beeld en geluid. En omdat je samen met de muziek industrie vieze spelletjes speelt naar de Nederlandse consument toe weet je dat je dit vieze spelletje ook wil spelen. Vroeger draaide je de luisteraar al grof een poot uit na de introductie van de CD onder het motto “Er kan wel ruim 70 minuten muziek op’ terwijl je commerciele muziekproducers door hun shitty contracten never nooit niet in staat waren om die 74 minuten ook te vullen. Dat kan ook niet want kwaliteit hebben de gemiddelde commerciële muzikant of muziek groep niet, en dan valt tijdens 74 minuten wel ineens op dat het allemaal wel erg veel van het zelfde is. Maar goed dat was hun probleem. Jij drukte er samen met de muziekmaatschappijen een forse prijsverhoging zodat je tegenwoordig bijna een euro / minuut betaald voor een cd. Die niet vol is, en ook vaak niet bijster origineel. Maar daar zijn dan weer pluggers voor die lispelend hun plaatjes bij de radio stations naar binnen duwen.

Maar dat kunstje werkt niet meer tegenwoordig en dus moet je wat anders doen om je bestaan te rechtvaardigen. Neefje Kuik jaagt op internet en dat ga jij ook doen. Niet commerciele bloggers (zoals die knakker die in Denemarken zit te typen en de bink loopt uit te hangen) gaan geld betalen.<PDF ALERT >  Ze gaan betalen voor content die ze niet zelf hebben gemaakt en waarvan jij vind dat je als een soort van advocaat hun rechten moet verdedigen. Heeft die bolle knakker een filmpje staan ? €135,- euro, zo verdiend. Hoef je niet voor in te spannen. Wow meer als 6 fimpjes ? € 650,- eypo ! Weer verdiend.

Niet dat je dat uiteindelijk aan de rechthebbende gaat geven, want oppotten is veel beter. Zeker met je bonus die je weer wil scoren. Dus even later kopt de krant en het nieuws “Buma/Stemra treedt op tegen embedded muziekfilmpjes‘ Mensen die wel snappen hoe het werkt schrijven er een stukje over  waardoor er geen serieus iets heel blijft van je idee. Geen probleem, debiel neefje Tim had je daarvoor gewaarschuwd “Niets van aantrekken, wij zijn de rechtvaardigen, doorgaan !” En je gaat door. Inmiddels is er een organisatie die serieus weet wat recht, internet en vrijheid betekenen, en die schrijven een pittig stukje. Tijdens je presentatie weiger je dat clubje wel de toegang. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je afgaat voor de rest van nederland.

Tijdens je presentatie kom je er achter dat die viezerikjes van Geenstijl hun reporter naar binnen hebben gejaagd, en verdorie ze weten ook al dat je eigen personeel dat doet waar je de rest van nederland voor laat betalen. Nou, dat moeten we later maar oplossen. Via de sms sein je je kantoor in dat iedereen z’n hyves moet afsluiten. En toen ? Toen was je getild. Je dure webcrawler kan relatief makkelijk worden tegengehouden. Voor het standaard blog pakket WordPress zijn er diverse trucs zo te downloaden. Simpele trucs zoals .htaccess aanpassen weigeren je dure bot toegang tot sites met mogelijkerwijze gelinkte / embedded content. En toen kwam die nederlandsdeense knakker met dit briefje ”

Beste Cees, graag wil ik je even van het volgende op de hoogte stellen. Mijn blog is voor jou, je toko en je aangehaakte crawlers en spiders verboden terrein. Daartoe heb ik drie verschillende methodes toegepast en heb ik zoals dat in de wet op de computercriminaliteit heet een technische barrière gemaakt. Als jij, je toko en/of je crawelers, spiders of toko desondanks toegang laat verschaffen, of anderzins van de inhoud van de site kennis kunnen nemen heb je daarmee een technische barriere geslecht met geen andere intentie dan jezelf toegang te verschaffen tot een niet voor jou bedoeld computersysteem. Dat is bij wet strafbaar gesteld. Per 1 september 2006 is de uit 1993 stammende wetgeving over computercriminaliteit of ook wel cybercrime ingrijpend veranderd. Met name is de definitie van computervredebreuk (soms ook wel “hacken” genoemd) uitgebreid: elk opzettelijk en wederrechtelijk binnendringen in computersystemen strafbaar, ook als daarbij geen beveiliging wordt gekraakt. <bron> Dat anderen wel toegang kunnen krijgen doet hieraan geen afbreuk. Met vriendelijke groet, DenBolle

Morgen toch eens aan die juridische afdeling vragen wat DenBolle daar nou toch mee bedoelt, de moeilijke woorden duizelen je voor de ogen.

2 commentaren op: Tijd om geld te verdienen…..

 • hahaha, leuk en nu testen of ze er toch op je site komen met een video waar ze geld voor willen vangen?

 • mcvries

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/05/buma_verliest_belastinggeld_op.html

  Cees had vorig jaar die andere meneer met moeilijke woorden op bezoek, toen bleef hij ook wat verdwaasd en hebberig achter. “Ze Skei iz ze Limit, man”, dat gonsde nog wel door zijn hoofd. Het fijne begreep hij er niet van, maar die meneer met die mooie auto en glimmende schoentjes had wel duidelijk gezegd, dat het diefstal van eigen portemonnee zou zijn als hij niet mee zou doen. En daar heeft Cees een broertje dood aan, diefstal uit EIGEN portemonnee. Andermans portemonnee daarentegen, van de burger of de artiest das andere koek. Of andermans koek. Hoe dan ook, dat smaakt beter dan een koekje van eigen deeg.
  En die meneer zou alles regelen, het instappen, de aquis.. akwi.., nou ja het aankopen van dingen op papier die dan meer geld waard werden. Of zo. Het klonk allemaal in ieder geval heel spannend.Kortom, binnenlopen dat gaan we. Moet ook wel, want waar betaal ik anders die order van voor 64000 euro aan burostoelen?
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/10/bumabonzen_hebben_kantoorstoel.html

  En nou had die GeldMeneer dus niet alle kleine lettertjes voor gelezen, en nou was inenen dat geld minder. Jee, hoe kan dat nou. Wat nu te doen? Bezuinigen dan maar. Die toeterblazers en andere hobbyisten, die kunnen wel met minder toe. Die wonen grootdeels toch allemaal in kraakpanden dus die hebben minder vaste lasten dan ik. Hop 10% eraf.

  Zou Cees zelf ook 10% minder genomen hebben?

Commenteer