DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

In de Tang (update)

Update: Goh, het gewone recht op Β wederhoor

Alleen jammer dat het apart afgesproken moest worden πŸ˜‰

_________________________________

Een van de tactieken die een militair op het slagveld kan toepassen is je tegenstander ‘in de tang nemen.’ In de meest eenvoudige vorm geef je je manschappen de opdracht om van twee kanten een omtrekkende beweging te maken, waardoor je je tegenstanders min of meer omsingeld. Ben jij met meer, dan kunnen ze geen kant op. Als de situatie wat lastiger is, dan is het handig als je de tangbeweging onder dekking doet van het donker, of de mist. Volkomen onverwacht springen de vaderlandslievende strijders brullend uit de greppels, achter bomen vandaan en gaan met opgeheven strijdbijl de verraste minderwaardige tegenstander te lijf. Dood en verderf valt hen ten deel en het goede overwint. Dat is natuurlijk wel een kwestie van perspectief. De mensen die net volkomen verrast werden en nog ongelovig naar de pijlen in hun lichaam staren voor ze levenloos ter aarde storten zien de situatie waarschijnlijk een stukje anders. But what the hell, zij hebben net verloren dus ze hebben toch geen stem in de geschiedschrijving.
Wat kwam mij nou recent onder ogen? Een infomercial van een bedrijf wat zich inspant om de overstap naar digitale facturing zo soepel mogelijk te laten lopen. Zij hebben daarvoor het beste product. Niks bijzonders, dat heeft iedereen die advertentie ruimte koopt. Maar wat mij opviel, ze hadden er een stukje info bij waarin werd gemeld dat je er wel rekening mee moest houden dat de overheid in 2010 10 procent van alle facturen digitaal wenst af te handelen. Nou is 10 procent niet zo heel veel, maar onze overheid zet nogal wat geld om. Maar goed ik dwaal af, ik heb het nagekeken. En ja, er is een ‘digitaliserings’ beleid. Het wordt wel aan alle kanten afgekraakt, maar het is er. En er is het een en ander gaande op dat vlak. De digitale loketten springen uit de grond, je DigiD ontsluit je digitale identiteit en je kunt er van alles mee. ‘Doe mee’ ‘Doe mee’ gonst het door het ganze land. JA, je stopt de ontwikkeling niet. En ach, wij IT-ers vreten ook mee uit deze ruif, dus waar maak je je druk om. Nou, hierom..

In Frankrijk is de nieuwe ‘downloadwet’ van kracht, die beschermt arme platenmaatschappijen, artiesten, studio’s en eigenlijk iedereen die dingen produceert waar copyright op rust. Kortom, een hele goede zaak! Nou is de regelgeving op het gebied van dat soort materiaal in mijn optiek wel volkomen achterhaald, kijk maar naar de stuiptrekkingen van de Buma Stemra onlangs die werkelijk geen idee hebben over wat er in de echte wereld gebeurt. (Ik zeg Youtube, Sony, Marketing, en daar dan heffingen in nederland over opleggen voor artiesten die je niet vertegenwoordigt..) Ah, ik dwaal weer af. Engeland is er ineens ook mee bezig. Nederland rommelt er ook tegenaan. Waar komt dit zo mooi synchroon ineens allemaal vandaan? Nou waar alles vandaan komt, Amerika !! En wat komt daar dan vandaan uit dat Amerika? Nou de copyright treaty. Of beter gezegd, de SECRET copyright treaty, want om een of andere reden moest deze eigenlijk geheim blijven. National Security, je snapt het wel. (Ik niet in ieder geval, maar ja dat kun je natuurlijk niet zomaar toegeven.)

En wat houdt dat in? Een paar speerpunten Β :
http://www.boingboing.net/2009/11/03/secret-copyright-tre.html

Pardon? Lees ik dit goed? Tweede paragraaf, in de regelgeving staat dat overtreders.. oh nee… drievoudig beschuldigden, zonder enig vorm van onderzoek/proces afgesloten moeten worden van internet. Spit het zelf eens door en zie de overeenkomsten van de voorstellen die in nederland zijn gedaan.Even een noot van mij, het amerikaanse model is zodaing dat er geen gerechtelijke macht meer aan te pas komt. Het is aan een aantal organisaties die dit ‘reguleren’.

Mijn punt: Wij leveren onszelf uit aan de willekeur op deze manier. Aan de ene kant worden we steeds afhankelijker gemaakt van internet en aan de andere kant geven we het recht er op zomaar op. Want zelfs als je niks illegaal download, dan kunnen je kinderen dat nog wel doen. Je buurjongen die meer van wifi en encrypty af weet dan jij luist je er zo in. En heb jij inzicht in de registratie van deze gegevens? Heb jij die middelen? Krijg je die? Nee. Het is in nederland nooit zo stil als wanneer je vraagt, maar wat doe u dan met die gegevens? (Belgegegevens, Email verkeer, Slimme Meters in huis.)
http://www.radio1.nl/fragments?on=2009-08-03
Kortom, is dit daadwerkelijk ter bescherming van de ConglomeratenDerMultiMedia en is het feit dat er een systeem in de lucht wordt gebracht wat stilletjes de burgers volkomen monddood kan maken een bijproduct, of andersom?

EΓ©n commentaar op: In de Tang (update)

 • In amerika bepalen de bedrijven de regels en niet de overheid meer. Daarom zijn die fundings die tijdens de verkiezingen betaald worden ook zo’n belangrijk deel. Daaraan kan je al zien welke koers een toekomstig leider moet gaan varen. De bedrijven willen natuurlijk wel return on investment.
  Het hele basis idee is nog steeds geld. Waarom download je illegale content ? Omdat je (uiteindelijk) er geen geld aan wil spenderen of niet die bedragen die de producent van product X niet wil betalen. Als je als jan modaal alles zou moeten betalen wat je wil red je dat niet. Heb je een dikke portomonee (zoals de bedrijven en hun directies) dan is die 25 euro voor een waardeloze cd makkelijker te overzien.

  En laten we eens een beetje verder kijken met de digitalisering van onze overheid met zijn digibetische faalhaasjes.
  – Is er iemand die kan opnoemen wanneer de link tussen je bekeuring en de belastingdienst is gepubliceerd ? (De methode om de 0km prive rijders te pakken)
  – plannen om electronisch te stemmen via internet. Ah.. en als je dan afgesloten bent, hoe gaat dat dan ?
  – Als je dan toch electronisch gaat stemmen, kunnen de regels voor referenda ook worden versoepelt toch ? Krijg je echt de interactie die de overheid wil. Of eigenlijk niet wil.
  Overigens is er voor de 3-strikes en you’re temporarily out wel een miniscuul extra hobbeltje gemaakt : http://www.nu.nl/internet/2116656/internetverbod-mag-alleen-wederhoor.html
  Wat je beschrijft gaat op een veel dieper punt in. Er worden aan de lopende band allerlei maatregelen genomen zonder dat we dat in de gaten hebben. In de gigantische ruis aan allerlei onzinmaatregelen op europees niveau zitten af en toe wetten en regels die er wel toe doen. Maar omdat iedereen met suizende oren zit horen we die net niet meer.

  Is er een systeem waarin we kunnen nakijken welke regels er door wie over wat zijn ingediend in relaties tot andere regels ?

Commenteer