DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Aaron Boudewijn !

Aaron Boudewijn !

Aaron wie ? Aaron Boudewijn. Een student die met een goede zaak bezig is.

Zoals bekend is mag je tegenwoordig alleen je paspoort ophalen als je aan ome staat wat gegevens afstaat. Ze willen je vingerafdrukken hebben in ruil voor een paspoort.
Die vingerafdrukken worden dan door de staat in een centrale database opgeslagen zodat ze ‘enge dingen’ en fraude kunnen voorkomen.
Grappig is dat ze niet erg duidelijk zijn in wat de toekomst met die gegevens is.  Sterker, het vermoeden is dat de manier waarop het biometrische paspoort is doorgevoerd in strijd is met de europese wettelijke richtlijnen.
Daarnaast is er zeer gerede twijfel aan de technische stabiliteit van deze opslag en behandeling van het paspoort.

Aaron Boudewijn heeft de handschoen opgenomen en de staat gedaagd. Zoals het de staat betaamt is er voor dit soort procedures voor de staatszijde voldoende tijd om te reageren (met een mogelijkheid dat eea. dus  doodbloed) terwijl als de staat jou, je gegevens of je geld wil hebben deze regels er niet snel genoeg doorheen kan krijgen.

Via de volksopstand.net vrijbrief (de site wordt eerdaags hernoemd naar www.privacynieuws.nl) werd aan de actie van Aaron ruchtbaarheid gegeven.

Een exerpt uit de nieuwsbrief van Volksopstand.net/WWW.privacynieuws.nl  :

Doneer voor de zaak tegen de centrale vingerafdruk database
BigBrother – Actie
maandag, 22 februari 2010 17:50
Allereerst vind ik het helemaal geweldig dat mensen überhaupt willen doneren. Daarnaast is het zo dat sommige een waarborging willen waaraan het besteed wordt.
Wat doe ik met de donaties:
Proceskosten (advocaatkosten & griffiekosten, zowel nationaal als internationaal);
Inhuren deskundige (indien noodzakelijk);
Eventuele verplichte reiskosten (doordat ik een studenten OV-chipkaart heb, zal dit weinig zijn);

De donaties die ik via de donatiemodule ontvang, zal ik eveneens doorstorten naar Vrijbit. De bedragen kan ik dan weer hier declareren door middel van facturen.

De donatie kan rechtstreeks naar Vrijbit overgeboekt worden:

Bankrekeningnummer:
786722479T.a.v.:
Vrijbit te Utrecht
Onder vermelding van: Rechtszaak Aaron Boudewijn.

Aaron is inmiddels overspoeld door media en heeft zijn eigen weblog ingericht: http://www.idweblog.nl/  waar hij uitgebreid uit de doeken doet waarom ie tegen het biometrische paspoort in zijn huidige vorm is.

Neem even de tijd om dat door te lezen en stel je zelf de vraag, waarom zou ik vandaag iets afgeven waarvan de beheerder mij niet kan vertellen wat ie er over een paar jaar mee doet. Blijf niet blind geloven dat alle privacy beperkende maatregelen voor jouw goed zullen uit pakken. Het feit dat je niet paranoïde bent houd niet in dat ze je niet in de gaten houden, ook al heb je niets te verbergen.

Kijk voor meer informatie over privacy en wat daar zoal mee fout kan gaan eens op

De site van Bits of Freedom  –  www.bof.nl

Privacy Matters  – www.privacymatters.nl

Vrijbit – www.vrijbit.nl

Commenteer