DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Juvenalisdilemma

Een naam voor een klassiek dillema (en een mooi boek).
Wie bewaakt de bewakers.”

Een klassieke vraag die voortkwam uit het besef dat er ergens een grens getrokken moet worden wie de controleurs controleert.
Het algemene besef dat je ergens een punt hebt dat je de mensen die een bepaalde taak moeten uitvoeren moet kunnen vertrouwen. Zo ook in Nederland. Voor de OvJ’s (de officieren van Justitie, die aan waarheidsvinding moeten doen, en daarbij de politie aansturen in het onderzoek naar feiten en omstandigheden) is er een wetenschappelijk intern bureau. Voor de politie agenten is er de Rijksrecherche die ze controleert.
Voor rechters is er niets iets vergelijkbaars, anders dan common sense van de collega’s.

Zo op het oog lijkt het een redelijk systeem. De politie controleert jou, en zij worden ook weer gecontroleerd. Veilig toch ?

Niet, het punt is dat de politie in ons land niet langer de meest elementaire taak goed kan uitvoeren. Wel kunnen ze jou voor de meest simpele dingen op de bon slingeren of je een pv aanzeggen maar echt politiewerk kan niet meer.

Dat ligt aan twee zaken.

  • Ten eerste de prioriteitsstelling door de overheid die primair op geld verdienen is gericht. Niet op je veiligheid, maar wel op je portemonnee.
  • Ten tweede de beloning van de gemiddelde agent. Vroeger had je als pliesie nog respect en een goed betaalde baan. Tegenwoordig krijg je klappen en is het respect ver te zoeken. Die set van factoren zorgt ervoor dat je personeel niet meer dat soort personeel is als wat je echt zou moeten hebben.

Daardoor krijg je incidenten als dit of dit of dit . Als officieren van justie de mist ingaan krijg je reportages als dit.

Dat het de overheid niets kan schelen blijkt uit de laatste acties die ze hebben gedaan. Minister ter Horst die als politicus toch fout en goed zou moeten weten te scheiden heeft de schijn tegen met de actie “Drank op, ik rij zelf wel”  en koopt die boete en aanhangende discussie af met een toelage van 9000 euro voor de dienstdoende pliesie. In essentie betaald ze dus met jouw belasting geld de stilte van een pliesie. Deze minister gaat samenheulen met faalhaasje Ernst. De politie is willens en wetens bezig grove schendingen te plegen op de privacy van de burgers. Dat doen ze door het bewaren van allerlei verkeersgegevens die worden gescanned. De politie ijsselland bewaard naar eigen zeggen 10 dagen en de politie van de regio Rotterdam-Rijnmond zelfs 120 dagen de gegevens. Inmiddels zijn de korpsen op de vingers getikt over dit privacy schendende gedrag, (zie hier ) en wat is de reactie van de overheid ?

Niet het juiste doen, nee… we maken de wet, en handhaven die. (Lees : we verdienen er aan). Als dan blijkt dat je daarmee op gespannen voet staan met de samenleving passen we de regels aan. Niet de korpsen die de willens en wetens de mist ingaan worden afgetikt, nee! We verruimen de wet, en zorgen dat de andere poltiekorpsen dit privacy schenden als standaard werkuitvoering kunnen gaan toepassen.

Nederland wordt een politiestaat ? Nee, nederland is al een politiestaat. Slaap zacht, we weten wat u doet!

Commenteer