DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Vrijdag !

Altijd een mooie dag, geweest : mede door Vroegâh  met Curry en Van Inkel het weekend in . Gisteravond te laat thuis maar kraakhelder gereden. Enige fout die er in het ideale plaatje zat was een foute poging iemand gerust te stellen.
Na de snelweg tank ik vaak bij een onbemand station. Aanrollen, bankpas in de passlikker, code intypen, scheurolie in de fiets en weg.  Zo ook gisteravond, alleen op het moment dat ik aankom rijden staat er net een kleine auto. Daaruit stapt een vrouw die wat onzeker naar mij (in pak, met bivakmuts, helm toe, en alleen mijn ogen zichtbaar) kijkt. Ze twijfelt duidelijk over wat ze aan me heeft. Dus goedbedoelend knik ik vriendelijk naar haar. Dat breekt het ijs ze kijkt me opgelucht aan. Ze zegt wat verontschuldigend tegen me “Nou, ja, als vrouw alleen tegenwoordig, je weet maar nooit toch.” en ik probeer goedbedoelend haar gerust te stellen “Mwah, dat zal in uw geval niet zo snel gebeuren. ” Pas door haar rode hoofd realiseerde ik me dat die opmerking fout is.

Vanochtend, bij een start temperatuur van ca. 3 graden was Nederland op z’n mooist. Het dorp uit rijdend en meteen een hele vette mist in. De reflectoren naast de weg zijn alleen per stuk te zien, dus een zicht tussen de 30 en 40 meter maximaal. De mist is volledig beperkt tot de dijk en een paar meter het land in. Vanaf de rivier komt het opzetten en rolt over de dijk. Dan neemt de opkomende zon de mist voor z’n rekening en verdwijnt ie langzaam. Zachtjes slingerend en genietend rij ik verder. Af en toe is de mist dunner en wordt het landschap in een soort koude schaduw gehuld terwijl de zon er laf doorheen schijnt. Dieren staan wat kleumend in de wei, of liggen dicht bij elkaar op het water.
Het roffelen van Frederique klinkt in de mist ook doffer en ik baal dat ik geen camera heb meegenomen.

Op kantoor hangt er een vrijdag stemming, en de dag verloopt op zich prettig, zeker nu we met een wat andere aanpak werken. We hebben tegenwoordig vaker overleg en de afdeling gaat dan op slot, zodat we ongestoord kunnen overleggen. Een gebruikster stapt ondanks de gesloten deur toch binnen en begint meteen te vertellen. “Deze muis is stuk. Al tijden en nou ben ik er zat van.” Ah, waarom kwam je dan niet eerder zou je denken.  Maar goed, in een autistische reactie vragen twee jongens meteen “Wat is stuk, het linker knopje, rechter knopje, lampje, scrollwieltje, stekkertje ?” Wat verbouwereerd antwoord ze “Ja, als ie van links naar rechts gaat doet ie dat niet op het scherm.”  Waarop ik inval “Dan is je muis niet stuk, maar je cursor.” Een van de teamjongens neemt de muis aan, sluit die op een test pc aan en zegt( tot mijn verbazing) “Niets mis mee, werkt als zou moeten ” en geeft de muis weer mee.  Ik zeg nogmaals “Zie wel, zei ik toch, defecte cursor.”  De gebruikster loopt mompelend weg “Al die techniek, ik snap er tegenwoordig geen ruk meer van. ”  Tot nu toe is ze nog niet terug gekomen, en ik weet eigenlijk niet eens wat nu wel haar probleem was.

Terwijl ik over een pc zit gebogen komt er achter me een gebruiker binnen. Een van de teamjongens loopt op ‘m af en ik hoor halfomhalf het gesprek achter me “ [murmel].. .. Hans..[murmel]… Hans…. ” Hans antwoord en ik herken z’n stem. “Hans heet bij ons gewoon E. hoor. ” zeg ik terwijl ik me omdraai. E. kijkt me grijnzend aan, terwijl mijn collega hem en mij ongelovig aankijkt. “Ja maar hij heeft echt zo’n Hans gezicht??” reageert ie en snapte meteen niet dat dat de reden was waarom iedereen hardop om ‘m lachte.

Trouwens, ikzelf had me ook bij de veter. Een van de meiden die op de helpdesk zit tikt me, en we ouwehoeren wat over ditjes en datjes. Ze heeft me al eens vaker van repliek gediend, en wilde toen als lekker ding van de helpdesk benoemd worden, dus bij deze : het waanzinnige lekkere ding van de helpdesk : WLDVDHD

16:59[ ikke ] éen vitaminen tolerantie ?
16:59[ ikke ] tsk.. heb ik dat weer.
17:00[ WLDVDHD] Ja
17:00[ ikke ] die compacte alcohol moleculen deden het prima, voeding, viatamines en energie in een.. nu moet ik vezels eten en verteren, op tijd naar bed etcetcetc
17:00[ WLDVDHD] Helaas, life sucks
17:01[ ikke ] jep.. en zelfs life doesn’t suck my dick  boehoeowhooe…. snikker snot
17:02[ WLDVDHD] Ach, jongen toch
17:02[ WLDVDHD] Dan maar naar de hoeren…
17:02[ ikke ] nope.
17:02[ WLDVDHD] Ik doneer 1 euro
17:03[ ikke ] oh dat veranderd de zaak, zal ik op voorhand dan die 50 ct terug storten ?
17:03[ ikke ] zo lang ben ik niet bezuig
17:03[ ikke ] bezig
17:03[ ikke ] freudiaanse tikfout
17:03[ WLDVDHD] hahahaha  niiiiiiiiiiiice you need some booty

Afijn, tijd om naar huis te gaan, mooi weer, eens samen met Frederique genieten van het brakke nederlandse asfalt en de zonneschijn.

Commenteer