DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Aaron Sjors Boudewijn – *06-07-1985 +24-04-2010

Aron Boudewijn (C) RTV Utrecht

Voer voor de alu hoedjes
Tja.. ik had ook even een “He wat ? ” moment toen ik hoorde van het overlijden van Aaron Boudewijn. Eerder had ik al geschreven dat hij voor een goede zaak vecht, nl. het klakkeloos registreren van jouw vingerafdrukken voor een paspoort. Die vingerafdrukken zouden dan lekker centraal worden opgeslagen en echt heel serieus alleen voor het paspoort worden gebruikt.
Inmiddels weten we dat onze overheid, privacy en vertrouwen nooit goed samenwerkend in een zin te krijgen zijn.

Door het overlijden van Aaron is nog niet meteen duidelijk wat er met zijn opzet gaat gebeuren. Wordt de procedure opnieuw gevoerd, stappen anderen in het gat wat hij achterlaat ? Volg een en ander via Twitter en teken eventueel als privacy je aan het hart gaat  of Aaron zelf   z’n condoleance register online.

En ik zet even mijn aluhoedje op : er waren al indicaties dat het biometrisch paspoort op gespannen voet met de privacy staat, maar zou onze JP nou echt een soort van deathsquad hebben die de ongehoorzamen met een verkort traject naar JP’s almachtige stuurt ?
Eens spitten in wat getallen : In nederland hebben ca. 61.000 mensen epilepsie, ca. 31.000 is daarvan man. De mortaliteit voor epilepsie is deels leeftijd gebonden, en in 2002 zijn er 102 mannen overleden. (bron )  Dat is dus een kans van 102/31800 = 0,3 % … Da’s niet zo bijster groot. Zou het dan toch ?

Aaron Boudewijn, te jong weggevallen, vechtend voor een goede zaak. Eeuwig zonde.

3 commentaren op: Aaron Sjors Boudewijn – *06-07-1985 +24-04-2010

 • Anoniem

  Mijn condulance voor de nabestaande van Aaron Sjors Boudewijn.

  Ik vind het wel heel erg toevallig dat Aaron Sjors Boudewijn opeens overleden is nadat hij een rechtzaak tegen de staat is begonnen vanwege de nieuwe paspoort wet.
  Nederland is het enige land die tegen de regels ingaat van de EU. Vingerafdrukken mogen volgens de EU niet in een centrale database worden opgeslagen, maar alleen in het pasppoort / ID kaart.

 • Anne

  Dat is belachelijk, waarom wordt er gelijk gedacht aan verdacht!
  hij had epeleptie het was hoe dan ook een risico!!! Dit doet ons alleen maar nog meer verdriet. het is geen moord ofzo dat is echt belachelijk!!!!!!

  • Als iemand epilepsie heeft is de kans op overlijden als gevolg van de epilepsie niet zo heel groot. Juist daarom is het des te treffender dat uitgerekend Aron dit moest overkomen.

   Aron stond voor iets wat we in Nederland steeds harder nodig hebben en steeds minder vinden : een kritische houding ten aanzien van onze ‘democratische’ overheid.

   Dat hij op zo’n jonge leeftijd wegvalt zal niet alleen jullie erg veel verdriet hebben gedaan, maar ook anderen.

   En met betrekking tot “Dat is belachelijk, waarom wordt er gelijk gedacht aan verdacht!” : het feit dat je niet paranoïde bent houdt niet in dat ze je niet in de gaten houden.

Commenteer