DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

VERBIETEN UND VERBOTEN UND SCHNELL JETZT

Het einde van het vrije internet is in zicht. Onze ruggegraatloze JP and Co, waaronder Faalhaasje Ernst ‘No one needs privacy’ Hirsch Ballin, hebben de eerste stappen naar einen totalen Verbot auf information open gezet. De kabinetten van JP hebben de afgelopen jaren alleen bewezen volkomen wereldvreemd te zijn en niet in staat om ook maar een echt besluit te nemen, maaaaaar zijn nu ineens wel in staat om in een demissionaire status het zoveelste privacyschendende wetsartikel te poneren en als het tegenzit ook daadwerkelijk ingevoerd te krijgen.

De samenvatting :

  • ISP’s mogen op eigen initiatief site blokkeren, of alleen tegen extra kosten beschikbaar stellen.

Da’s de erg korte samenvatting, trouwens.

Even charcherend : newsgroep downloads, tja, da’s veel verkeer, dus afknijpen en betalen maar. Of, niet bellen met de aanbieding van Ziggo, maar een spotgoedkope aanbieder uit tokiewokkie land?  Ziggo zou kunnen afknijpen (Ziggo is hier trouwens een voorbeeld, elke provider krijgt deze mogelijkheden) en alleen als jij je portomonnee trekt mag je die extra’s hebben. Alles waar een ISP van zou kunnen vinden dat het z’n netwerk onredelijk belast kan geweerd worden.  Zie voor meer info (en in minder schreeuwend betoog als op deze site) hier

Vergeet niet dat dit soort dingen alleen mogelijk zijn door actieve bemoeienis vanuit de ISP, die dus op bitlevel kan/moet gaan monitoren, en daar zit het enge achterdeurtje waar Faalhaasje Ernst dan tzt weer gebruik van kan maken.

Het is nog niet zover trouwens, maar kijk eens naar een potientiele ontwikkeling:

  • Alleen de dikke portomonnee’s kunnen onbeperkte toegang tot vrije info krijgen
  • wellicht dat de ‘marktwerking’ iets ten goede kan doen (maar denk aan de zorg en de energie sector waar marktwerking voornamelijk jou meer ging kosten tegen minder leveren)

Denk bij het stemmen eens iets verder dan de rotzooi die Marokkanen schijnbaar maken, maar denk eens aan je eigen rechten en mogelijkheden, stem op een partij die een duidelijke uitspraak over internet en de vrijheid doet, zoals Groenlinks of D66 (PDF ALERT, zoek op Internet: vrij en toegankelijk). Meld je aan op de BOF nieuwsbrief en help deze groep jouw belangen te verdedigen!

En even wat hints :

  • Jij hebt het recht op vrije informatie vergaring  via de lucht, da’s een grond recht waar met name het westen tijdens de koude oorlog enthousiast gebruik van maakte, en maakt. Denk aan die Radio Freedoms, of Radio [bezet gebied]. Waarom zou je geen vrij informatie vergaring via het internet mogen hebben? Nogmaals : het internet bestaat uit allemaal vrije stukken die aan elkaar geknoopt zijn en waar niemand het alleenrecht heeft.
  • Nederlanders zijn erg goed in het ‘administreren’ van van alles, daarmee had een buurland een waanzinnig mooi instrument om onwelgevalligen in no time op te sporen en te ‘verbruiken’. De huidige maatschappij is door onze regering en de wat slap accepterende houding van de gemiddelde burger er goed in geslaagd om weer veel van onze privacy op te bergen.

‘het feit dat je niet paranoide bent houdt niet in dat ze je niet in de gaten houden’

Commenteer