DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Hoeveel heb jij op je rekening staan?

De ING heeft als semivooruitstrevende bank ING-buddy, een msn gadget waarmee je makkelijk je bank gegevens kan opvragen via MSN. Scheelt weer ingewikkeld inloggen, en je kan relatief simpel je bank af en bijschrijvingen zien.

Zoveel gemak stak de Amerikaanse overheid op de een of andere manier. Aangezien ze al een tijdje bezig veel fundamentele zaken die ze eigenlijk helemaal niets aangaan open te breken onder het motto “ja maar daarmee vangen we echt de terroristen” deden de privacy-rednecks dikke huilie bij het Europese parlement.  Even een klein huiswerk vraagje tussendoor : hoeveel terroristen zijn op basis van alle maatregelen die we hebben ingevoerd (telefoon registraties, internet backups, bodyscans etc daadwerkelijk ontdekt ?  En hoeveel zijn er bij toeval ontdekt ?

Zo’n ruggegraatloos instituut wat omwille van het voorkomen van boze gezichten bij de koffie nog maandelijks verhuisd tussen twee kantoren. En dan hebben we het over interne boze gezichten, dus stel je voor wat een broekpoepers ze zijn als groot Amerika zich kwaad zou maken.
Dus Amerika heeft ze het fabeltje op de mouw gespeld dat als je bij banken mag kijken naar wie hoeveel naar wie overmaakt je ineens kan ontdekken wie de echte terroristen zijn. Dat Amerika al een tijdje op allerlei wazige gronden zelf de grootste terroristen opleid, bevoorraad, te vreten geeft en van wapens voorziet dringt niet bij iedereen door, zeker niet bij het Europese parlement.

Maar goed, de redneck sjef Dikke Boediehoe &  huilie heeft z’n werk goed gedaan en de Europese sukkels zijn overstag gegaan, zo meld Cecilia Malmström.  De laatste stappen zijn bijna klaar melde ze afgelopen maandag. Er moet nog even volgens de vergadertechniek door de verschillende lidstaten een plasje over gedaan worden maar reken erop dat dit voorstel onverkort aangenomen gaat worden.
En wat krijgen we er voor terug : niets. Nada, nopes, njente, helegaar niets. Had ik al gemeld dat we er echt niets voor terugkrijgen?

Op het risico af dat dit een pro Al-Quaeda betoog wordt : het basis probleem ligt in Amerika voor een groot deel. Amerika werk zich overal met een achterdeur naar binnen en verkrijgt op die manier geld, goederen, olie en macht. Zijn ze wat aan verslaafd geraakt maar zo ondertussen beginnen steeds meer landen daar wat moeite mee te hebben. Dus Amerika doet wat elk weldenkend land zou doen. Die slacht 3000 eigen burgers af en geeft Osama de schuld. Na wat geklier over en weer waarbij jonge jongens en meiden worden opgeofferd voor een op zich doelloze zaak is er weer relatieve rust en dicteert Amerika weer verder z’n regels. Die regels dienen geen ander doel dan de eigen zaken veilig te stellen. Koste wat kost. Beetje telefoongesprekken registreren, internet juinen, vliegtuigjes controleren en vooral iedereen schrik aanjagen. Op zich niet zo gek om te schrikken van een land wat zonder met de ogen te knipperen twee vliegtuigen in z’n eigen gebouwen schiet, maar toch.

In alle zaken waarin Amerika de vinger heeft lopen dingen net niet zoals je verwacht. Bijvoorbeeld een tijdje terug. Boeing (US) en Airbus (Europa) waren in de race voor een grote levering. Na enige tijd wint ineens Boeing, met een inferieur toestel en veeeel goedkoper dan de Airbus. Voor de definitieve prijsstelling was er een ‘incidentje’ waarbij ineens de NSA (Amerika’s luistervinkje) zomaar toevallig Airbus documenten in handen kreeg. Je kan er vergif op innemen dat bij alle acties die Amerika doet dit primair z’n eigen belang dient.

Dus daarom eerdaags : ING internet buddy wordt afgeschaft. Je kan namelijk makkelijker de amerikaanse ambassade bellen om je saldo op te vragen : 070 – 31 02 209

Commenteer