DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Tim, Wakker worden !

Wat Tim K. al een poosje voor elkaar probeert te krijgen gaat in Engeland een stuk sneller. Daar hebben ze meer camera’s en nog meer de schurft aan privacy dan hier in Nederland.  De OFCOM (Engelse telecom organisatie) heeft een concept-regeling voor de misdadige downloaders bedacht.  Het lijkt op het eerder voorgestelde 3-strikes-and-you’re-out systeem, wat het niet haalde.

De OFCOM heeft een voorstel gedaan wat in begin 2011 effectief zou moeten worden. Het voorstel behelst dat van internetgebruikers die de copyrights ‘infringe’n de gegevens worden vastgelegd. Dat infringen wat door de Engelsen wordt gebruikt is tricky als woord omdat het niet expliciet beschrijft wat er niet mag. Het geeft alleen een status van je gedrag aan en dat is dat je regels overtreed. Dit voorstel levert dus de zoveelste database waarin persoonlijke gegevens worden vastgelegd. Als een copyright houder ontdekt dat z’n geldclaims onder vuur liggen kan ie bij de OFCOM gegevens van de betrokken internet gebruiker opvragen. Overigens zou pas na 3 schriftelijke waarschuwingen juridische actie mogelijk zijn.

Wat houdt dat in voor Nederland ?
Nu nog niets, totdat het Kuikskuiken weer idee hierdoor krijgt natuurlijk.

  • Even waar we staan in Nederland
  • Downloaden is toegestaan
  • Kopieën van media maken voor eigen gebruik is toegestaan
  • je bent niet verplicht je draadloze netwerk te beveiligen

Het enge aan dit voorstel zijn twee zaken :

  • Er is weer een database waarin persoonlijke gegevens worden opgeslagen (met geen ander doel dan straffen uit te delen) in te richten
  • Een organisatie zonder overheidsstatus die op de plaats van opsporing en berechting gaat zitten.

De volgende keer als je eens overweegt een internet aansluiting te nemen of van provider te wisselen denk dan eens aan onafhankelijke en privacy gerichte providers en steun de jongens en meiden van BOF, die tegen dit soort misstanden optreden.

Commenteer