DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

.e.e.e.e.e..ee..e

Meedenkend vermogen van office 2007 heeft me bij de poot. Tijdens het tikken van een pissig mailtje naar Vodafone die constateerde dat de plof iPhone gevallen was gebruik ik het woord ‘medewerker’ alleen tik ik dat fout: medewedker (of iets wat daarop lijkt.) Office ziet dat ik dat fout doe en geeft er z’n irritante rode pixellijn onder. Right-click op de correctie en wat gebeurd er? De enige suggestie die office kent is het woord wat hierboven in afgeleide vorm staat.

We hebben gelukkig een taalpurist op de afdeling en ik vraag ‘m wat het woord betekend. Klinkt wat religieus dus wellicht dat er een lampje gaat branden. Hij kijkt verbaasd en vraagt zich af of het een bestaand woord is. Wat heen en weer zoeken en nada. Dikke van Dale erbij, woord bestaat niet.
Als ik het woord meteen intik om te zien of het verbeterd wordt geen reactie van office.  “Je zal het wel ooit eens gebruikt hebben en toen hebben toegevoegd.” zegt de purist.  Dus alle mail in outlook nazoeken, maar geen resultaat.  Wat we ook doen, het woordt komt niet voor.

Omdat hij de purist is daag ik ‘m uit “Tik dat woord dan eens in in jouw office, corrigeert ie dan?”  tiktiktik… “Nope….” Het maffe is dat sinds ik een zwikkie vertikkingen in office deed om het nog eens te triggeren ik alleen maar ‘medewerkers’ en varianten daarop van het pakket krijg. Net alsof ie het weet waar ik naar zoek.
Aangezien het woord nog niet beschreven is dan hier op dit blog [toepasselijk trom geroffel] of als iemand het woord inderdaad kent hou ik me aanbevolen.

.e.e.e.e.e..ee..e

medewederkeren:  (m) Iem. die terugkeert vergezellen.  Jan  medewederkeert met Peter.

Medewedergekeerde (m) (onzelfstandignaamzetsel) Iem. die een terugkerend persoon heeft vergezeld.  Toen Peter terugkwam was Jan de medewedergekeerde.

De medewederkeer (zelfstnw) : het vergezelde teruggaan : Jan en Peter voltooiden de ~

Vervoegingen
Ik medewederkeer
Hij medewederkeerd
Wij medewederkeren

Ik medewederkeerde
Hij medewederkeerde
Wij medewederkeerden

Wij zijn gemedewederkeerd
De gemedewederkeerde

4 commentaren op: .e.e.e.e.e..ee..e

Commenteer