DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Hug me!

Zo, de wolken om ons heen beginnen weer wat op te trekken. De nieuwigheid van de iPhone is er al een beetje afgesleten, de gewenningsongelukken zijn achter de rug en nou begint het gesodemieter.
Via twee kanalen is van onze lichting de iPhone-4 “hug of death aangekondigd. Een gebruiker belt de helpdesk en klaagt over ontvangst thuis, en de andere is tijdens een werkoverleg eens begonnen over dat die iphones zo af en toe toch wel wat kuren hebben met de bereikbaarheid.

Zo zijn er gebruikers die systematisch minder bereik hadden dan met de oude Nokia’s en thuis bij tijd en wijle helemaal niets meer binnenkrijgen, anderen bellen en zomaar ineens is de verbinding weg en weer anderen klagen over ….. enz.

iphone-4 Antenne's weergegeven

Wat me nog het meest verbaasd is de ‘hug of death’. Dat smartphones een slechter bereik hebben is bekend inmiddels. Meer elektronica erg dicht op elkaar geplakt in een klein doosje, dat kan inderdaad wat met je ontvangst doen. Maar dat de ontwerpers van Apple zich niet realiseren dat je een telefoon met de hand aanraakt en daarmee de ontvangst beΓ―nvloed is me een wat vreemd gegeven.
De fancy looks van de twee glasplaten met discreet geborsteld staal nodigen uit tot pakken. En dan uitgerekend ruk je dat ding ‘van de zender’. Na de initiΓ«le klacht van de eerste bezitters werd er een ‘hoesje‘ voor de telefoon ter beschikking gesteld. Waarmee het fysiek aanpakken dus voorkomen werd. Tevens melde Apple dat er een software update zou komen die dit probleem ging ondervangen. Wat bleek nou? Dat ondervangen was een trucje: de manier waarop de telefoon zijn veldsterkte berekende werd aangepast… Niet het probleem, maar wel de weergave van het probleem werd aangepast. En daar ben je al consument (ook zakelijk) toch maar mooi mee in de kont geschoffeld.

Omdat Apple bashen te makkelijk is, de sekte heeft voldoende gekke aanhangers die alles zo extreem oprekken dat het belachelijk is, toch ook maar zelf eens testen. Bellen en dan de spontane verbrekingen die gemeld worden heb ik ervaren. Dat gaat dusdanig subtiel dat je geen verbreking hoort, en dus een stuk in de ruimte aan het lullen bent. De ander hoort “Uw gesprekspartner heeft de verbindig verbroken. “ Daarna belt de ander je en krijgt doodleuk een voicemail melding, terwijl ik nog over van alles en nogwat aan het ouwehoeren ben.

Dan de “Hug of Death” : Iphone gepakt, rubber hoesje eraf, en vastpakken. Op kantoor, waar de Vodafone ontvangst toch al minder is, zie ik de antenne indicatie van 3 streepjes naar 1, naar ‘Geen Service’ / ‘Zoeken‘ gaan. Geen UMTS, geen GSM signaal meer. Telefoon anders vastgepakt, en de sterkte neemt weer toe. Rubber hoesje (alsof je een condoom gebruikt) erom: probleem is bijna verdwenen. Thuis bij de knarren is het vodafone bereik beter, maar zakt ie van 5 streepjes probleemloos naar 1….Β  Dus het probleem is er nog steeds, en de reactie van Apple : “You’re holding it wrong

En die houding is dan weer typisch Amerikaans :

Please bend over, I’m servicing this account

Β© George Carlin

7 commentaren op: Hug me!

Commenteer