DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Lawaai maken...

Afgelopen week is de puin zooi waar Wiettelerinjehuis.nl ‘huisvesting’ aan verleende opgeruimd.  Voordat dat daar mee begonnen was is er eerst een schadeschouw door de vereniging eigenhuis uitgevoerd. Na afloop werd er door de buren koffie aangeboden en toen kwam er een vette stinkzwam te voorschijn.

Op dit moment zijn de petjes druk bezig met de actie om omstanders te bewegen hun mobiel te gebruiken voor dader identificatie zie ook hier of hier. Beetje mosterd na de maaltijd, zeker als je je realiseert dat er in de groep blauw die jou en mij moet beschermen een ploeg zit die wat moeilijkheden heeft met doortastend optreden (pijnlijk lullig hier) en da’s best een grote ploeg. Als je je op straat klop licht te krijgen heb je ongeveer 25% kans dat de petjes komen als je inmiddels rochelend weer overeind komt.

En dat dat niet incidenteel is, blijkt uit een meer directe ervaring. Zo bleek de politie in Hoorn ondanks herhaalde aanroepen uit verschillende bronnen niet op een bewezen hennepkwekerij te reageren.

Maar pliesie, wat doet u nu?

Nou kort door de bocht, geen donder. Uit de gesprekken met de buurbewoners komt een ding naar voren waar je gewoon een vieze smaak van in de mond krijgt.

Onafhankelijk van elkaar vertellen ze  dat ze al snel nadat de verhuurperiode begonnen was ze het niet vertrouwden. Sterker, op dat moment zijn er 4 verschillende buurt bewoners die onafhankelijk van elkaar het gevoel hebben dat er stront aan de knikker is. Eentje heeft destijds contact  opgenomen en toen deze aangaf dat “er wellicht iets niet in de haak zou kunnen zijn” zijn deze vermoedens doorgespeeld naar de makelaar.

Daar heb je achteraf niet veel aan als blijkt dat hij er zelf bij betrokken is, of geweten heeft wat er speelde, maar dat weet je op dat moment nog niet.
De buren voeren de druk op en melden dat over een tijdsbestek van ongeveer 6 maanden ze de politie Hoorn en MeldMisdaad Anoniem hebben ingeschakeld. Veel bellen, zeuren en ook klagen.

En de reactie van de politie Hoorn? ‘Mwah, dat zal zo’n vaart niet lopen. ”

Ondanks de ronduit labbekakkerige houding van de politie Hoorn blijven ze volhouden, maar na de zoveelste keer bot vangen geven ze het bijna op. Bijna, want een van de buurtbewoners kent een politieagent die in het korps Hoorn werkzaam is. De vraag aan die agent om voor de woning eens wat aandacht te schenken is dan snel gemaakt. De agent in kwestie hoort het aan en speelt omdat de verdenkingen toch goed gefundeerd zijn, de vragen en opmerkingen naar het hennepteam in Hoorn door. De reactie van de collega’s? Je raad het al. Geen interesse, niet interessant genoeg. Geen actie. Die eerdere aangifte door de makelaar tegen mij resulteerde in no-time op een kop koffie en een pittig gesprek, maar als ruim 6-7 man steen en been klaagt bij de pliesie is het ineens minder interessant.

En dan, ongeveer 9 maanden nadat de woning verhuurd is en de politie, Nuon en nog wat breekpersoneel de voordeur opentrappen gaat de Hermandad aan de slag. Voortvarend gesteund door het geweld en machtsvertoon wordt er bij buren aangebeld. “Heeft u nog wat bijzonders gezien.”Buur-1 kijkt de agent aan en ontploft. ‘Opdonderen. Geen koffie en wegwezen. Nou is het te laat.”

Twee anderen zijn op het moment van de inval niet thuis en krijgen een “buurtonderzoek” briefje. Een papieren variant van de koffiedrinker “Hebbu nog wat bezonders gesien dan?” Beiden versnipperen het papier meteen omdat nu de maat voor hen vol is. Terecht overigens. Wat met name erg veel kwaad bloed heeft gezet is de actie die al een tijdje in de omgeving Hoorn speelt, waarbij de gemeente en politie aangeven actief op hennepkweek te reageren. Beiden vertellen het met een onverholen minachting. ‘Dat noemen ze voortvarend. Als er dan meldingen zijn dan gebeurd er niets.

Als ik de ervaringen die ik de afgelopen twee jaar in dit traject eens de revue laat passeren wasemt alles uit “tja.. het klopt niet, maar om daar nou wat aan te doen..” Dan is de maat vol. De afgelopen jaren heb ik de politie te vriend geprobeert te houden, zeker omdat je op ‘diender’ niveau merkt dat ze wel willen maar dat de korpsleiding toch andere dingen ‘leuker’ vindt.
Door wat de buurtbewoners vertellen kan je niets anders concluderen dan dat de schade die is ontstaan, en dan in het bijzonder voor wat betreft het stroom verbruik, langer heeft geduurd dan dat nodig zou zijn. De opbouw van de kwekerij was wellicht niet te voorkomen, maar de voortduring van de stroomaftap heeft echt veel langer geduurd dan ware de de politie voortvarend aan de slag gegaan.

Tijd voor lawaai.

Daarom eens de klachten procedure opgezocht. Men heeft een mail adresje op de site of een postadres waar je je grieven kan heen sturen. Saillant detail is dat je alleen over zaken die binnen het afgelopen jaar zijn voorgevallen mag klagen.

Prima, ik heb deze kennis net deze week gehad, en kon dus niet eerder reageren, en anders heb ik voldaan aan de eerste eis van de nationale ombudsman “Heeft u contact gehad met de instantie waar de klacht over gaat?

Dat contact is net afgelopen week gelegd.

3 commentaren op: Lawaai maken…

  • FF

    Hmmzz… lawaai maken? Herrie zelfs.
    Ik hoop dat de buren dan ook willen getuigen.

  • Elisabeth

    Ha, je vergeet nog te vertellen, dat ik op het moment van ontruiming aan de politie vroeg of ze jou wel hadden ingeseind. Nee, dat hadden ze niet gedaan, die agent heeft toen een half uur met jou staan kletsen, nadat ik jou gebeld had. Van die zg buurtonderzoek papieren kreeg ik zowat een hartverzakking van woede, na al die telefoontjes. En niet te vergeten die kar met chemische troep die op het parkeerterrein stond. Heeft me 6 maanden van dagelijks bellen gekost om het weg te krijgen.

Commenteer