DenBolle's hok

Semi Realtime

Tip : afbeeldingen staan verkleind op de site. Klik erop om ze vergroot weer te geven.
scheidslijn Think! scheidslijn

kijk ook eens hier:

scheidslijnThink! scheidslijnThink! scheidslijnMAG - Motorrijders Actie Groep scheidslijnBoshuizen motorservice raalte scheidslijnLimes ICT scheidslijn

Attendeer een ander op het artikel 'Hypocrisie - of het zullen je volgelingen maar zijn' .


Email de link en een deel van het artikel 'Hypocrisie - of het zullen je volgelingen maar zijn' naar een bekende.

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...

9 commentaren op: Hypocrisie – of het zullen je volgelingen maar zijn

 • […] Deze blogartikel was vermeld op Twitter door pkhoe. pkhoe heeft gezegd: DeBolle is weer meesterlijk op gang: http://bit.ly/11KCoS en nu maar hopen dat hij vanwege de zondag niet door de bliksem getroffen wordt […]

 • Hee, ik dacht dat ik een n had toegevoegd,

 • She

  Rouvoet? Breek me de bek niet open..
  Jeugdzorg indammen, want niet nodig. In plaats daarvan centra voor ondersteuning bij opvoeding, want toch al niet bureaucratisch genoeg. (We hebben het niet over de onmacht bij excessen waar probleemouders hun kids omleggen en wel bij de jeugdzorg bekend waren, maar door gebrek aan etc blabla..doe daar maar eens wat aan dan, bralvoet) . En als klap op de vuurpijl: er moeten meer babies komen om de kosten van de vergrijzing op te vangen.. echt..als ik me nou toch ergens kwaad over kan maken, is dit het wel.Geloof en politiek horen niet bij elkaar. Na al die eeuwen nog niks geleerd.
  (Goeie topic trouwens ;-))

  • Hieruit blijkt denk ik dan ook wel dat het primair niet gaat om betere zorg, welzijn in het algemeen, maar het creëren van omstandigheden waarbij uiteindelijk de zwakkeren (zowel in mentaal als economisch opzicht) buiten de boot gaan vallen. Dus een kleine rijkere bovenlaag die door een grotere arme onderlaag op hun wenken bediend moet worden.

 • Nu even inhoudelijk, goed onderwerp inderdaad. Ik vind die (christen) fundamentalisten die hun regels aan iedereen willen opdringen erg eng. Ze gaan over grenzen wat betreft zelfbeschikkingsrecht maar schreeuwen moord en brand als ze zich in hun rechten aangetast voelen….. hypocrieter kan het haast niet. Regels om dat tegen te gaan lijken me moeilijk. Partij vd dieren is al net zoiets, willen ook anderen hun normen opleggen.
  Iemand een goed idee om dergelijke fundamentalisten te stoppen?

  • Lees je reactie nog eens.
   Hoewel ik het met je eens ben dat het opleggen van hun wil aan anderen zou moeten stoppen is dat precies dus wat dus fout is. De niet-fundamentalisten leggen dan hun wil aan de fundamentalisten op. De balans die je daarbij moet betrachten is gelijk aan die van een koorddanser. De enige manier (die ik zie) is elkaar in de waarde laten, dus ook met rust laten. Als een geloof toch echt zo goed is (of als er dus toch echt een God is) omarm je dat vanzelf als je er over nadenkt. Of zou het stiekem een beetje het geval zijn dat de gemiddelde religies niet zo best product hebben en het daarom meer van een goed salesapparaat (de evangelisten en hun methodes) moet hebben om een beetje lekker marktaandeel te scoren ?

 • Wederom Hallo!
  Twee maten meten… Joh, das inherent aan het geloof, anders heb je geen wij en geen zij en in godsnaam, wie moet je dan in god(e)snaam het ongelovig hoofd afslaan?

  En we meten met twee maten en wel vol trots! Zie nl, hetzelfde reformatorisch dagblad.
  Ingezonden stuk van een SGP kamerlid, waar an sich een hoop zinnigs in staat.

  Ik citeer:

  “Het is zelfs beledigend om het gepaste wantrouwen dat geboden is tegenover een orthodoxe imam die is opgegroeid in een tiranniek islamitisch land op één lijn te stellen met een dominee die het klassieke christelijke geloof vertolkt waarmee Nederland groot is geworden.”

  http://www.refdag.nl/artikel/1435958/De+ene+godsdienst+is+de+andere+niet.html

  Juist ja! Wel in mijn verre van bescheiden opinie klopt het stuk. En wil ik nog wel verder gaan, voor zeker 80% van het artikel kun je de complete terminologie die gebruikt word om de islam aan te duiden vervangen door specifieke Gristelijke Iconen, en verdomd, dan klopt het verhaal ook nog! Behalve dan het stukje citaat, maar met wat vrije interpertatie staat er dan zo dat nederland NOG groter is geworden door de Islam.
  Het geloof als instituut is niks anders dan een middel om het gepeupel er onder en in angst te houden. En dat zal altijd zo blijven. Een leider in een geloofsorganisatie verwerft macht en macht corrumpeert heeft het verleden ons ondertussen wel geleerd.
  Dus ik durf de stelling wel te deponeren: Elke fundamentalist dient een verborgen agenda, is het niet zijn eigen, dan wel van een van zijn meerderen.

  Een goed idee om dergelijke fundamentalisten te stoppen? Zorg dat ze hooguit voor eigen parochie blijven preken en laat je de mond niet snoeren! We hebben in Nederland een stevig aantal rechten, laten we er voor waken dat we die niet gaan verliezen aan wat voor soort fundamentalisten dan ook.

  Benjamin Franklin: Quotes on Freedom
  They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.

  En dat is precies datgene wat wij als nederlanders de laatste jaren hebben toegestaan. En dat heeft het pad geeffend voor dit soort initiatieven.

  Denbolle, ik wil je blog niet kapen, maar dit is ook een mooi onderwerp wat aan dit soort beperkingen vooraf gaat (ging en zal gaan):
  http://www.nettime.org/Lists-Archives/nettime-nl-0907/msg00015.html
  We zijn al redelijk mak in de rij gaan staan voor de slachting van de vrijheden en de SGP en de CU zijn maar kleine uitwassen er van.
  Zo, ik heb een droge bek, ik ga een biertje pakken!

  • McVries, goed dat je me gevonden hebt.
   Ok, ik heb leesvoer gekregen. Dat ga ik eerst doen en dan eens verder. Ik sta overigens te kijken dat er zoveel reacties en pageviews zijn op dit blog. Doet me deugd om te zien dat ik gelijkgestemden heb gevonden die ook zich verbazen over de (vaak sluipend doorgevoerde) intolerantie vanuit het ene boekje naar het andere boekje.

 • She

  Sales? Als het echt goed was, zou iedereen aan de CU gaan. Zoals er weinig mensen in NL (en elders) zijn die nog nooit een McDonalds zijn binnengegaan, Dat is n goeie campagne, vies eten en iedereen wil het. Nee, opium voor het volk, dat is het. Opgedrongen in een langdurige cultuur van indoctrinatie van ouders op kinderen. Of geadopteerd door kortzichtige tunnelkijkers omdat het nu eenmaal in het straatje past.
  Niet dat ik de SP aanhang, die hebben er ook last van. En de CU, SGP, Islam en Wilders. Gelukkig dat niet iedereen hetzelfde kiest. Zo blijven we echter wel de compromissen zoekende middenmotertjes die echt hakkende beslingen liever uit de weg gaan. Jammer.